En lei punktering igår ødela muligheten for seier i Rally Polen, men andreplassen ga dem nok poeng til at de nå leder EM når to runder gjenstår.

 

Sindre Furuseth og Jim Hjerpe tok virkelig kommandoen i juniorklassen på lørdag. Etter syv etapper ledet de med 17 sekunder ned til EM-lederen Llarena fra Spania. Men på ss8 fikk de en snikpunktering som gjorde at de kjørte på felgen de siste kilometrene og tapte rundt 30 sekunder.

 

Furuseth/Hjerpe

 

Plutselig var de på tredjeplass og hadde ca 9 sekunder opp til lederen foran søndagens etapper. Spanjolen forsvant og brøt tidlig på søndag og da var estlenderen Torn som man måtte ta igjen.

Man forsøkte og nærmet seg kraftig, men veiene var såpass ødelagte at Sindre og Jim roet ned på slutten. De risikerte ingenting og safet seg inn til en solid og bra andreplass. Denne plasseringen sørget for at Sindre nå gikk opp i EM-ledelse to poeng foran spanjolen Llarena når to runder gjenstår.

 

Steve Røkland og Marius Fuglerud kjørte også fort i Polen. Med sin Peugeot 208 R2 lå de på fjerdeplass etter ss7 med kun 3.5 sekunder opp til andreplass. Dessverre så hadde de en lett rulling på ss8, inegn store skader på bil og ikke på gutta heller, men de fikk ikke bilen ut på veien igjen og overskred makstide. De valgte da å bryte løpet og ikke restarte søndag.

 

Totalt i rallyet så var det russeren Lukanuyk i en Citroën C3 R5 som vant foran finnen Huttunen i en Hyundai i20 R5.

 

EM-stilling i ERC3-junior:

1 Sindre Furuseth Norge 91
2 Efren Llarena Spania 89
3 Ken Torn Estland 78
4 Pedro Antunes Portugal 71
5 Jean-B Franceschi Frankrike 57
6 Steve Røkland Norge 33
www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt