I en utrolig spennende og velregissert SM-sprint i sør-Sverige idag ble det til slutt Johan Kristoffersson og Stig Rune Skjærmoen som tok hjem seieren.

 

Etappen som ble kjørt var 2.2 km lang primært på grus, men med et lite asfaltparti akkurat halvveis med vending rundt en sjikane.

 

Sprinten ble sendt direkte på SVT-play på formiddagen og da finalen gikk i ettermiddag ble den sendt direkte på svensk TV. Det var ellers veldig tørt og støvet hemmet førerne litt, men det var likt for alle.

 

I klassen for firehjulstrekk ble det en knallhard duell mellom Johan Kristoffersson/Stig Rune Skjærmoen og Pontus Tidemand/Emil Bergqvist. Ola Fløene skulle egentlig vært co-driver for Pontus, men Ola skadet seg forrige uke og pådro seg en hjernerystelse og måtte dessverre melde avbud.

 

Kristoffersson/Skjærmoen

 

Tidemand vant første kvalomgang mens Kristoffersson/Skjærmoen tok seieren i andre kvalifiseringsomgang.

 

Da finalen kom ble det veldig tett. Kristoffersson/Skjærmoen i sin VW Polo R5 vant på 1.36.2 som var tre tideler foran Tidemand/Bergqvist i sin Skoda Fabia R5. I andre finaleomgang senket Pontus tiden sin til 1.35.8, men det hjalp ikke for den svensk/norske duoen Kristoffersson/Skjærmoen senket sin tid til 1.35.5 og vant SM-sprinten  med seks tideler totalt.

 

Blant tohjulstrekkerne var Robin Sandberg i en Toyota Corolla raskest.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt