Det har vært en fantastisk dag for Sindre Furuseth første dagen under Rallye Islas Canarias. En andreplass i juniorklassen er fasiten på den spanske asfalten.

 

Allerede fra ss1 i formiddag har Sindre Furuseth og Jim Hjerpe imponert i det spanske asfaltrallyet. Med minimal asfalterfaring med sin Peugeot 208 R2 satte de opp topptempo allerede fra første stund.

 

De har ligget i tetsjiktet i klassen hele dagen og til tross for en liten stopp i en hårnål på ss5 har dagen fungert problemfritt. De ligger på andreplass i klassen bak franske Franceschi som kjører en turbobil som absolutt er en fordel på de spanske asfaltveiene.

 

Furuseth/Hjerpe

 

Totalt i løpet leder ikke uventet russeren Lukanyuk, men denne gang er han virkelig truet av spanjolen Lopez som bare ligger 3.8 sekunder bak.

 

Veronica Engan som hadde en problemfyllt uke da de kjørte av veien under test og der bilen senere ble påkjørt av en annen deltager fikk dessverre ikke startet løpet.

De kjørte kvalifiseringen igår, men Catie Munnings måtte trekke seg av helsemessige årsaker på grunn av et tannproblem som førte til en akutt tur hos tannlegen.

 

Imorgen venter ytterligere åtte krevende asfaltetapper.

 

Rallye Islas Canarias etter dag 1(ss8): Junior EM R2

1 Franceschi Frankrike Ford Fiesta R2T 1.08.06.4
2 Furuseth Norge Peugeot 208 R2 +16.9
3 Llarena Spania Peugeot 208 R2 +27.5
www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt