Denne uken har Dakar series kjørt Merzouga Rally i Marokko. Etter fem dager i ørkenen kjørte Ola Fløene og Conrad Rautenbach inn til andreplass totalt og klasseseier.

 

Ola Fløene stilte i det marokkanske løpet som kartleser for Conrad Rautenbach fra Zimbabwe. De stlite til start i en Can-Am Maverick.

 

For de som har fulgt rally en stund så er det nok flere som kjenner igjen navnet Rautenbach. Conrad kjørte i WRC fra 2004 til 2009 før han trappet ned satsingen og kjørte et par år i Afrika.

 

Denne uken var han tilbake i ørkenløp i Marokko sammen med Ola Fløene.  Det startet veldig bra helt til de kjørte tom for bensin rett før de kom til bensinfylling. De fikk ordnet dette via noen lokale marokkanere og kom seg videre i løpet.

 

Fløene/Rautenbach

 

Den andre kjøredagen gikk strålende og de lå på andreplass totalt, men på tredje dag kjørte de seg fast i sanddynene to ganger og tapte masse tid. 

De fortsatte allikevel i et meget bra tempo og kjørte til slutt inn til en meget bra andreplass totalt og seier i klassen. Totalvinner ble ikke ukjente Nasser Al-Attiyah fra Qatar litt i overkant av en og en halv time foran Fløene.

 

Merzouga Rally

1 Al-Attiyah/Mathieu Qatar/Frankrike Can-Am 17.30.11
2 Rautenbach/Fløene Zimbabwe/Norge Can-Am +1.36.29
3 Medero/Ortega Spania/Spania Can-Am +1.59.28
www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt