Etter å ha ligget i toppen i juniorklassen kjørte til slutt Sindre Furuseth inn til an sterk andreplass i Rally Azorene.

 

Det ble en meget sterk EM-åpning for Sindre Furuseth etter et langt og krevende løp på den portugisiske øygruppen Azorene.

Sindre og Jim Hjerpe har ligget og kjempet blant de beste i klassen hele helgen og til tross for noen småproblemer med bilen på de siste etappene kjørte de inn til en sterk andreplass og mange viktige EM-poeng.

 

Furuseth/Hjerpe

 

Steve Røkland og Marius Fuglerud måtte bryte tidlig på grunn av tekniske problemer. De fortsatte løpet under superrally-reglementet og kjørte til slutt inn til en syvendeplass i klassen og karret med seg noen viktige EM-poeng.

 

Veronica Engan og Catie Munnings hadde en helg med problemer, måtte først bryte pga dobbeltpunktering. De restartet, men på ss12 rullet de sin Peugeot 208 R2 og ble liggende på siden og brutt løp.

 

På totallisten var det et dominerende løp av russeren Lukanyuk. Han ledet klart helt til han punkterte på nest siste etappen, tapte masse tid og falt ned til tredjeplass totalt. Denne punkteringen hadde antakelig ødelagtet bremserør for da Lukanyuk i 150 km/t skulle inn i en sving på siste etappe tråkket han bremsepedalen i bunn og med det rullet han skikkelig og måtte bryte løpet. Vinner til slutt ble polakken Habaj i en Skoda Fabia R5 foran hjemmekjøreen fra Azorene Ricardo Moura.

 

Rally Azorene: ERC junior:

1 Llarena Spania Peugeot 208 R2 3.06.18.8
2 Furuseth/Hjerpe Norge/Sverige Peugeot 208 R2 +58.8
3 Lundberg Sverige Opel Adam R2 +1.40.8
7 Røkland/Fuglerud Norge Ford Fiesta R2T +46.15.3
www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt