Etter en krevende dag på den portugisiske øygruppen Azorene lukter Sindre Furuseth på toppen i juniorklassen. Steve Røkland og Veronica Engan har dessverre hatt problemer og brutt idag.

 

Sindre Furuseth og hans svenske co-driver Jim Hjerpe hadde et meget bra utgangspunkt etter andreplass første dag. Fredagen bød på hard fight fra spesielt spanske Llarrena og portugisiske Antunes. Sindre og Jim åpnet litt forsiktig, men økte tempoet utover dagen. De traff en jordhaug og fikk noen skader på bilen på høyre side på en etappe, men tapte ikke mye tid på det.

Etter dagens etappe ligger de på tredjeplass totalt i sin Peugeot 208 R2, 17 sekunder bak Llarena.

 

Furuseth/Hjerpe

 

Steve Røkland og Marius Fuglerud fikk kun kjørt en hel etappe med sin Ford Fiesta R2T før de på ss5 traff en stein og ødela drivverket. Brutt løp på de norske, men de starter på nytt imorgen.

 

Røkland/Fuglerud

 

Veronica Engan som sitter på med britiske Catie Munnings hadde clutchproblemer igår. Dette var fikset idag, men allerede på ss5 ble det en snurring og tidstap. På ss7 så punkterte de med sin Peugeot 208 R2, dette ble skiftet, men da de også punkterte på ss8 var det bare å bryte dagens etappe. De hadde kun tatt med seg ett reservehjul og med to gjenstående etapper var dette umulig.

 

Munnings/Engan

 

Blant største klassen er det russeren Lukanyuk som dominerer, med seier på seks av dagens syv fartsetapper har han nå en ledelse på hele 40 sekunder på portugiseren Moura som faktisk kjører på hjemmebane da han er fra øygruppen Azorene.

Imorgen lørdag venter de fem avsluttende etappene.

 

Rally Azorene etter fredagens etapper(ss10): ERC3-junior

 

1 Llarena Spania Peugeot 208 R2 1.31.51.1
2 Antunes Portugal Peugeot 208 R2 +8.8
3 Furuseth Norge Peugeot 208 R2 +17.3
4 Lundberg Sverige Opel Adam R2 +29.2
5 Wagner Østerrike Opel Adam R2 +47.8
www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt