Stig Rune Skjærmoen vant igår Bergslagsrallyt sammen med Johan Kristoffersson. Dette var åpningsløpet i det svenske mesterskapet.

 

Dette var det andre løpet sammen for John og Stig Rune etter de vant Romjulsrally rett før årsskiftet. I sin VW Polo R5 fikk de hard kamp fra den tidligere storkjøreren Patrik Flodin som i år gjør et comeback i den største klassen.

 

Kristoffersson/Skjærmoen

 

Flodin tok teten fra start der han blant annet slo Kristoffersson med tre sekunder på ss2 Björnjägaren som i år var på hele 38 km.

For de som har vært med i rallygamet en stund og husker litt tilbake så var denne prøven på mellom 90 og 100km på 60-70-80-tallet. Totalt var rallyet i den første tiden ofte på totalt 400km med fartsetapper. Totalt 700km langt løp. Men den gang kjørte man fartetapper hele natten.

 

Johan og Stig Rune kom tilbake på ss3 og tok etterhvert teten, men det skulle bli en jevn kamp resten av dagen. Av de åtte fartsetappene så tok de fire etappeseire hver, men fasiten etter ss8 viste at Johan og Stig Rune vant totalt med 10 sekunder.

 

Bergslagsrallyet: Totalt

1 Kristoffersson/Skjærmoen Sverige/Norge VW Polo R5 1.13.00.8
2 Flodin/Bergsten Sverige Skoda Fabia R5 +10.1
3 Berglund/Gefvert Sverige Skoda Fabia R5 +39.0
www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt