Etter en avkjøring på Smådølsprinten som var Thea Turvoll Lien sitt første rally med kartleser Anita Hvambsahl i deres nye Ford Fiesta R2T var attenåringene innstilt på å komme til mål i Sigdalsrally.

 

Lien/Hvambsahl. Foto: Benjamin Ward

 

 

Sigdalsrally var årets første NM-runde og ble kjørt i flott vintervær på gnistrende føre på lørdag. Paret laget egne noter til løpet, noe som viste seg å fungere utmerket. de kunne på serviceplass fortelle om god stemning og topp samarbeid i bilen, uten krangler av noe slag. Bilen kranglet heller ikke og det var godt feste med de nye "VM"-dekkene de kjørte på.

 

Det var en del frafall blant konkurrentene og med stabil kjøring gjennom hele dagen endte det til slutt så høyt som en andreplass i klasse 5 for jentene, noe de var meget fornøyd med. Vinner av klasse 5 ble Lars Martin Stensbøl/Mads Ola Stensbøl i Peugeot 208 R2.

 

Thea føler nå at hun har lært seg bilen mer å kjenne og jentene gleder seg til å gi ennå mer gass i neste NM-runde som er Rally Hadeland 2.februar.

 

Lien/Østheim. Foto: Benjamin Ward

 

Tom Kristian og kartleser Trond Håvard Østheim stilte også til start med den samme Golfen som de siste sesongene. Denne har blant annet fått en motoroverhaling av mekaniker Bjørn Maurtvedt og fungerte som den skulle. De tok det forholdsvis med ro i starten, men økte tempoet etter hvert. På de siste to fartsetappene slet de noe med festet da de mistet en del pigger i dekkene og endte til slutt på en andreplass i klasse 11 og en tredjeplass i klassen for nasjonal tohjulstrekk totalt, noe de er fornøyd med. Anders Kjær/Gøril Undebakke var suverene vinnere foran Olav Fredriksen/Ole Thomas Westby.

 

Løpets totalvinner ble Nikolay Gryazin/Yaroslav Fedorov med Henning Solberg/Ilka Minor på andreplass, begge i Skoda Fabia R5.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt