Anders Grøndal kunne hente sine 2 NM gull for sesongen på Norges Bilsport Forbund sin store prisgalla på Gardemoen sist helg.

Ikke bare tok Anders NM gull i rally og bakkeløp, men han ble historisk da ingen bilsportutøver uansett gren har flere NM gull enn Drammenseren. I år ble NM gull nr 13 og 14 kapret. I tillegg har Anders 4 NM sølv og 3 NM bronse. Anders kjører i den største klassen i Norge som heter R5 med teamets Ford Fiesta.

Alt fra første løp som var Sigdalsrally tok Anders og kartleser Roger Eilertsen kommandoen i rally NM og holdt en trygg ledelse og NM gullet var sikret før NM finalen Rally Hedemarken. Det var bra da det løpet ble årets nedtur med en kraftig krasj.

Høydepunktet for hele rallyteamet og Anders spesielt var totalseier i Rally Sørland. Dette siden hans farfar vant samme løpet i 1956,1957 og 1958. Anders har flere klasseseire, har ledet løpet mange ganger men først i år satt totalseieren. 60 år etter farfar.

Også i bakke NM dominerte Anders og vant alle omganger i de to første løpene ved OL akebakken på Lillehammer. Han sikret så NM tittelen i Hof i Vestfold i lånt bil da teamet bil var til reparasjon etter smellen på Hedemarken.

Anders takker hele teamet med teamsjef og ikke minst hele servicegjengen som alltid har bilen i topp stand.

Kilde: Pressemelding