Andreas Mikkelsen har senket skuldrene og forsøker å nyte fartsetappene i Rally Australia så godt han kan etter at en traktor ødela løpet for han fredag.

 

Det vakte mye oppmerksomhet at arrangøren sendte en traktor inn i løypa for å rette på en halmball. Andreas Mikkelsen og hans kartleser Anders Jæger møtte traktoren i veien og mistet konsentrasjonen – og kjørte ut i den påfølgende svingen.

– Du kan godt si at det var veldig betegnende for 2018-sesongen for min del. Det har ikke gått slik vi hadde håpet på, sier han.

 

Likevel var de norske guttene tilbake på veien i natt, og de har gjennom dagen vist at dette er et løp som passer dem. De har levert etappetider helt i toppen.

– Vi har trivdes i bilen, og det er alltid en glede å kjøre disse vakre australske etappene. Dessverre kjemper vi ikke lenger for en plass på seierspallen, men vi har forsøkt å komme inn i en god rytme likevel. Vi har ikke tatt den store risikoen, noe som er avgjørende for å kjempe om etappeseire. Men jeg er fornøyd med tempoet vår, sier han.

 

Estlenderen Ott Tanak har festet et grep om seieren i Rally Australia, og leder med over 20 sekunder. Sebastien Ogier ligger godt an til å vinne sin sjette strake VM-tittel.

 

Kilde: Pressemelding

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt