I det krevende tyske grusløpet Lausitz Rallye var det kun Arnt Gustav Olsen og Lars Martin Stensbøl som fullførte.

 

Arnt Gustav Olsen og Rune Eilertsen lå på en 14.plass totalt etter første dag, men på lørdagen avanserte de kraftig på listen og endte til slutt på en niendeplass totalt og sjetteplass i klassen i sin fine Ford Fiesta R5

 

Arnt G Olsen/Rune Eilertsen

 

I sin Peugeot 208 R2 lå Lars M Stensbøl på en sikker andreplass i klassen allerede tidlig i løpet. Til tross for at panseret spratt opp og knuste frontruta fortsatte han og Mads O Stensbøl videre da de ikke hadde reserverute med seg. Når de i tillegg hadde en motor som kuttet innimellom pga bensintilførsel var andreplassen meget bra.

På nest siste etappe på lørdag var de uheldige med en punktering inne på den 18 km lange etappen. Tidstapet med å bytte hjul inne på prøven gjorde at de falt ned til fjerdeplass. Da de i tillegg på den siste etappen hadde store problemer med å komme igjennom prøven, men de fullførte og endte på fjerdeplass i klassen.

 

Anders Grøndal hadde en litt treg start, men på siste etappen fredag klinket de til med etappeseier og lå på andreplass totalt.

Dessverre så ble Anders syk samme natt , men til tross for null søvn stilte han og Roger Eilertsen til start på lørdag. Dessverre så klarte de ikke å holde tempoet oppe og falt ned til fjerdeplass totalt. På den aller siste servicen valgte Anders å bryte da sykdommen hans ikke ble bedre.

 

Bjørn Bækkevold kjørte fort denne helgen. Med sin Mitsubishi Lancer Evo9 lå han og Dyre E Fredriksen på andreplass i klassen etter ss7 med kun 6.4 sekunder opp til leder. Men på ss8 så ryker et bremserør og de velger da dessverre å bryte før ss9.

 

Et annet norsk par som brøt før ss9 var Kenneth Trysnes og Kjell Olsen. De lå på en 22.plass totalt med sin Subaru Impreza da girkasseproblemer førte til brutt løp.

 

Kun noen hundre meter inne på ss1 måtte Rune Kittelsen bryte på fredagen med sin Volvo 940. Han og Pål Kittelsen restartet på lørdag, men brutt løp kun noen hundre meter på første prøve på lørdag også førte til at det ble en lang tur for kun noen få meters kjøring.

 

Totalvinner i løpet ble tyske Fabian Kreim i en Skoda Fabia R5.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt