Andreas Mikkelsen beskriver første dag av Rally Spania som helt ålreit – verken mer eller mindre. Nordmannen ligger på sjetteplass, kun snaut 13 sekunder bak andreplassen.

 

Nordmannen og hans kartleser Anders Jæger har kjempet i toppen gjennom hele dagen, og vant også en av de seks fartsetappene. Estlenderen Ott Tanak har vært i en egen klasse, og har sikret seg en ledelse på nesten 27 sekunder på hjemmehåpet Dani Sordo på andreplass. Bak Sordo er det svært jevnt. Ned til iren Craig Breen på åttendeplass skiller det bare ytterligere 18 sekunder.

 

– Det har vært en helt ok dag, uten noen spesielle hendelser. Vi vant en prøve, og det var i og for seg bra. Utover det så har det vært helt på det jevne, sier 29-åringen, som innrømmer at han gamblet da han etter service tok med seg et ekstra dekk i bilen.

 

 

 

– Vi trodde det skulle bli varmere enn hva det ble. Faktisk så ble det litt kaldere på ettermiddagen, og vi fikk ikke noe utbytte av å ha med et ekstra dekk. Sånn sett hadde vi med oss 25 kilo unødvendig på en hel loop, og det hjalp oss ikke akkurat tidsmessig, sier Andreas, som nå har gjort unna grusetappene i årets neste siste VM-runde. I morgen og søndag er det asfalt som venter førerne.

– Det blir en omstilling, men det tar vi på strak arm, sier han med et smil.

 

Kilde: Pressemelding

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt