Ole Christian Veiby gleder seg til å kjøre Rally Spania og måle krefter mot tidenes WRC2-felt i en VM-runde. – Det skal bli skikkelig kult, sier han.

 

Rally Spania er en av de VM-rundene Ole Christian Veiby kjenner best. Det var her han debuterte i VM-sammenheng tilbake i 2014. 

 

– Spania er et løp jeg har kjørt mange ganger, og sånn sett kjenner jeg løpet godt. Jeg liker etappene og trives både på grusetappene og asfaltetappene, sier han.

Rally Spania innledes med grusetapper fredag, før bilene bygges helt om fredag kveld og rigges for asfaltveier lørdag og søndag.

 

 

– Asfaltveiene er helt råe, og etter min mening de morsomste i hele VM, sier Ole, som kjører sitt andre løp i en Citroën C3 R5. Helgens løp er hans 25. VM-runde med Stig Rune Skjærmoen i kartleserstolen. Citröen er kjent for å bygge rallybiler som er av de beste på asfalt. Derfor kjenner Ole det krible litt ekstra når to av dagene foregår med asfalt under dekkene.

– Vi hadde nylig en test på asfalt i Frankrike. Det var en veldig bra og positiv overraskelse. Bilen fungerer utrolig bra på asfalt. Citröen er jo kjent for å være bra på asfalt, og mye av dette er også overført til R5-bilen. Det er svært mye asfaltkompetanse i teamet som jeg nå får nyte godt av, slår han fast.

 

Konkurransen i Spania blir imidlertid knalltøff for 22-åringen. Det blir tidenes startfelt i WRC2-klassen, med hele 21 biler påmeldt. Blant dem brødrene Henning og Petter Solberg.

– Det kommer til å bli beintøff konkurranse. For egen del håper jeg vi kan bite godt fra oss. Men det tar tid å komme 100 prosent inn i en ny bil. Jeg må være tålmodig. Samtidig synes jeg testen vi hadde var positiv, og vi har fått rettet på noe av det vi sleit med i Wales sist, sier han.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt