KSM Motorsport v/Vidar Kristensen har nå fått godkjenning av Norges Bilsportforbund (NBF) til å benytte den svensk-bygde rallybilen Mitsubishi Mirage R5 (Space Star) i Norge.

 

Denne har nå fått nasjonal godkjenning, slik at den også blant annet kan kjøres i samme klasse (R5) i Sverige og Danmark. Dette skjer da på lik linje med de andre FIA-godkjente bilene i R5-klassen.

 

 

Det har vært jobbet med denne saken i nærmere 3 år, og jeg er svært fornøyd med at dette nå ble vedtatt og godkjent i rallyseksjonen onsdag kveld, forteller Kristensen. Dette er et stort fremskritt for norsk rallysport. Han vil takke rallyseksjonen i NBF for at de har åpnet for dette, noe Kristensen mener er å tørre å tenke nytt og fremtidsrettet. 

 

KSM Motorsport har inngått en eksklusiv avtale med den svenske Mitsubishi R5-produsenten Mpart Sport AB. KSM Motorsport skal blant annet stå for salg, service, support og tilrettelegging i Norge.

KSM Motorsport og Mitsubishi Rally Team Norway (MRTN) vil også etter hvert kunne tilby et service-team til de som måtte ønske dette under løp.

 

KSM Motorsport og Mpart AB skal nå jobbe videre med å få satt på plass de siste detaljene, slik at de kan komme med mer informasjon vedrørende salgspriser og leveringstider for sesongen 2019.

 

Tekniske spesifikasjoner;

Mitsubishi R5 er utviklet av Mpart AB i Sverige, og bilen har en 1620cc-versjon av Mitsubishi 4B11-motoren fra Evolution X. R5-spesifikasjonen Mitsubishi har en fem-trinns Sadev-girkasse og drivverk,

MacPherson-hjuloppheng, spesialdesignede subframe og Öhlins dempere. Bilen er bygget for å overholde FIA R5 regelverket

 

For mer informasjon: www.mitsubishir5.com

eller KSM Motorsport Vidar Kristensen tlf 99153232 / e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt