Rally Liepaja er årets avsluttende EM-rally. På kvalifiseringen idag imponerte Eyvind Brynildsen og Sindre Furuseth med sterke tider. Også Oliver Solberg satte en knalltid.

 

Som alltid når det er EM-rally skal det kjøres kvalifisering blant de beste for å bestemme startrekkefølgen første dag.

Det kjøres først to omganger med fri kjøring for at veien skal bli noenlunde lik for alle. Etter dette kjøres det en runde med kvalifisering der beste tid får velge startposisjon først.

 

I den største klassen imponerte Eyvind Brynildsen i sin Ford Fiesta R5. Han har ikke sittet i en rallybil på tre måneder og for første gang skal han motta notene på engelsk istedet for normalt på norsk av sin kartleser denne gangen Ilka Minor.

Eyvind og Ilka tok femtetiden med 1.35.666 og fikk dermed velge som nummer fem og starter som niende bil imorgen.

Russeren Gryazin med Skoda Fabia R5 var raskest på 1.31.876

 

Brynildsen/Minor

 

I tohjulstrekksklassen kjørte Sindre Furuseth og hans svenske kartleser Jim Hjerpe fort i sin Opel Adam R2. Tiden 1.43.804 var nest raskest. Blant EM-kjørerne var det kun latvieren Martin Sesks i lik bil som var raskere. Han kjørte på 1.41.203

 

I samme klasse kjører også Oliver Solberg og Veronica Engan i sin Peugeot 208 R2. Nå kjører de utenfor EM og kjørte derfor ikke kvalifiseringen, men de kjørte en vanlig shakedown .....og les tiden nøye.....1.41.223

En tid som er kun 20 hundredeler bak Sesks.

 

Rally Liepaja starter imorgen lørdag med seks enormt raske fartsetapper og avsluttes søndag med ytterlige like mange etapper.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt