Andreas Mikkelsen startet dagen på tredjeplass, vant en prøve og klatret til ledelse, men falt ned på femte totalt etter drivaksel-problemer. – Er utrolig skuffa akkurat nå, sier Mikkelsen etter en dramatisk dag 2 av Rally Tyrkia.

 

Andreas og kartleser Anders Jæger startet dagen på tredjeplass, men kjørte inn til service midt på dagen som løpets ledere. Dessverre ble det drivaksel-problemer for Andreas og Anders på ettermiddagens loop, og de falt ned til en femte plass totalt.

 

- Etter service i ettermiddag fikk vi drivaksel-problemer, og med kun bakhjulstrekk så var det ikke så mye vi fikk gjort. Det ble helt umulig for oss å kjempe om seier. 

 

 

Hyundai-duoen jobbet lenge på transport mellom to etapper for å fikse problemet, og endte opp med en tidsstraff på 3minutter og 20 sekunder etter for sen innsjekking.

 

- Det ble mye mekking etter prøven, og vi klarte etterhvert å fikse sånn at vi kunne fullføre dagen. Det gir oss ihvertfall muligheten til å sikre viktige poeng for teamet. 

 

Det gjenstår fortsatt en dag av Rally Tyrkia, men skuffelsen over at seieren glapp er stor hos Andreas.

 

- Vi har hatt en vanskelig periode, og vi hadde en god ledelse før dette skjedde. Jeg følte vi hadde denne seieren mer eller mindre i lomma, så veldig kjipt at det må ende på den måten her. Er temmelig skuffa akkurat nå. Beklager også at jeg ikke kommenterte etter de to siste prøvene, men jeg visste rett og slett ikke hva jeg skulle si! Var så skuffa. Men vi er fortsatt i løpet, vi er på femte og det betyr viktige poeng for teamet. Selv om det er jo ikke bare derfor jeg er her, jeg var veldig klar for å vinne nå.

 

Det har vært mannefall under dagens prøver i Tyrkia med punkteringer, ødelagte dempere og brann. Veiene ser flere steder ut som inntørkede elveleier med gedigne steiner. Neuville måtte bryte allerede på dagens første etappe, Ogier kjørte av veien på ettermiddagen. Breens bil tok fyr, Lappi og Østberg har også brutt. Kun syv av WRC-sjåførene fullførte dagen.

 

Resultat totalt etter dag 2 Rally Tyrkia

1 Tanak

2 Latvala +13,1

3 Paddon +1.10,5

4 Suninen +3.22,2

5 Mikkelsen +6.25,4

6 Solberg +11.55,5

7 Evans +16.49,0

 

 

 

Tidsplan Rally Tyrkia Søndag 16. september 

10:08  SS14    Marmaris 1 (7,14km)

10:46  SS15    Ovacik (8,05km)

11:24  SS16    Gökce (12,65km)

13:18  SS17    Marmaris 2 Power Stage (7,14km)

13:48  Service Asparan

14:28  Podium Asparan Service Park

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt