Andreas Mikkelsen smiler bredt etter første dag av Rally Tyrkia. Endelig er nordmannen med og kjemper i toppen igjen etter en meget god dag i bilen.

 

Nordmannen har opplevd mye stang ut denne sesongen, og har virkelig sett frem til å få en opptur. Sammen med kartleser Anders Jæger har VM-runden i Tyrkia så langt vist seg å være et bra løp for dem. Etter fredagens etapper ligger de på tredjeplass, kun 2,6 sekunder bak teamkamerat Thierry Neuville som leder. Sebastien Ogier ligger 0,3 sekunder bak belgieren. Etter nærmere to timer i bilen, er det altså kun 2,6 sekunder som skiller de tre beste.

– Det har vært en veldig bra dag. Jeg må si at det er godt endelig å kjempe i toppen igjen. Vi ledet inn til service, og det var selvsagt en god følelse, sier han.

 

 

Nordmannen var litt spent før VM-runden i Tyrkia, selv om han så frem til å få grus under hjulene igjen. Dette er et helt nytt løp på kalenderen, og ingen visste helt hva som ventet dem – bortsett fra at veiene ville by på røffe forhold. Og det skulle det virkelig vise å bli da etappene ble kjørt for andre gang etter service.

 

– På den lange etappen etter service brukte jeg altfor mye dekk. Det vil si at dekkslitasjen var stor, og det skyldes nok at jeg kjørte litt for mye sideveis. Det ødela litt av resten av dagen. Jeg måtte hele tiden tenke på at jeg måtte spare dekkene, spesielt på de to siste etappene hvor vi tapte masse tid. I tillegg hadde vi en punktering. Det er ekstremt røffe forhold, og den første etappen etter service er kanskje den røffeste etappen jeg noen gang har kjørt, forteller han.

– Men vi er fortsatt med å fighter om seieren. Bilen og alt annet er bra, så vi krysser fingrene for at det går like bra i morgen. Det er fortsatt mye som kan skje, sier han.

 

Topp 10 etter 7 av 17 etapper i Rally Tyrkia

  1. T. Neuville                1:52:28.2                     
  2. S. Ogier                   +0.3
  3. A. Mikkelsen           +2.6
  4. J. Latvala                 +16.3
  5. O. Tänak                  +31.9
  6. H. Paddon               +35.1
  7. E. Lappi                   +36.8
  8. C. Breen                  +50.1
  9. T. Suninen               +1:02.9
  10. H. Solberg             +6:52.0

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt