Det som skulle bli den skandinaviske duoens revansje etter motorproblemene i EM-runden i Roma, ble i stedet en mareritthelg under den 4. EM-runden Barum Czech Rally Zlín.

 

Sindre og Jim åpnet sterkt med andreplass på kvalifiseringen etterfulgt av en ny andreplass på SSS1 i Zlín sentrum med deres Opel Adam R2. Det så dermed lyst ut før SS2 lørdag morgen.

Nedbøret som var meldt over natta fortsatte utover lørdag formiddag og juniorklassen i EM møtte en klissvåt SS2. Sindre og Jim fikk flyten i regnværet, men mot slutten av etappen knakk hjulopphenget på høyre side i en innbremsing.

- «Det er røffe veier, og i en innbremsing etter ett hopp knakk bærebrua foran. Hjulet rev med seg både bremseslange og drivaksel, så det var umulig å reparere på stedet.» forteller Sindre.

 

 

Sindre og Jim brøt dermed sin andre EM-runde av to mulige, også denne gangen fra en topplassering. Verre skulle det bli da de startet på nytt søndag morgen (etter Rally 2-reglementet).

Fra og med SS 10 var planen å finne flyten på det som fortsatt var våte og såpeglatte veier og prøve å ta noen etappeseire, men så langt kom de ikke:

- «Mot slutten av SS10 var vi maks uheldige. En dump i et veidele bøyde spindelen på venstre side kraftig, og med uheldige omstendigheter var det nok til at drivakselen hoppet ut og vi kunne ikke fortsette.» Sier Sindre

 

- «Det er surt når man allerede er ute av løpet, og starter om igjen kun for å vise at man er raskest, også får man ikke registrert en eneste etappetid på søndag. Det samme gjelder jo forsåvidt lørdag. Det er tungt å bryte et løp, men vi har i tillegg mistet viktig kjøretrening og heller ikke fått vist oss frem på noen etapper.» forteller Sindre.

Han takker likevel mekanikerne Thomas, Lars og André for den harde innsatsen lørdag ettermiddag og kveld for å få bilen klar til fortsettelsen søndag.

 

Kilde : Pressemelding

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt