Andreas Mikkelsen kjørte inn til sjetteplass i Rally Tyskland. – Nå har vi en jobb å gjøre, sier han.

 

Norges fremste rallyfører har trøblet gjennom hele helgen i det vanskelige asfaltløpet i Tyskland. Han har ikke vært venn med bilen, og har aldri funnet det rette oppsettet eller kjørestilen som har gitt resultater. Gjennom hele helgen har han forsøkt å tilpasse kjørestilen sin, uten at han helt har klart å knekke koden.

 

 

– Denne helgen har vi eksperimentert med bilen og forsøkt å tilpasse innstillingene og kjørestilen for å få best mulig resultat på disse asfaltveiene. Vi har funnet noen ting som har gitt oss en positiv følelse, men det har også vært ting som fungerte mindre bra. Å få en topp-seks-plassering er ikke så dårlig, men vi sikter høyere. Jeg vet at jeg kan kjøre fort på asfalt. Men så fort jeg har forsøkt å pushe, har ikke bilen villet være med på notene, og da blir man heller ikke komfortabel, sier Andreas.

Han og kartleser Anders Jæger har jobbet hardt i Rally Tyskland. Nå sikter de seg inn mot grusløpet i Tyrkia i midten av september. Grus er et underlag de trives langt bedre med i sin Hyundai.

– Nå gleder jeg meg til å komme tilbake på grus der jeg føler meg tryggere med bilen. Men vi har en jobb å gjøre før den påfølgende runden i Spania og asfaltetappene vi skal kjøre der. Jeg håper vi klarer å finne frem til et oppsett som passer kjørestilen min bedre, sier Andreas, som klatret fra sjette til femteplass i VM-sammendraget når fire VM-runder gjenstår.

Estlenderen Ott Tänak vant Rally Tyskland foran Thierry Neuville og Esapekka Lappi.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt