Andreas Mikkelsen har ikke vært helt venn med bilen i Rally Tyskland, men det ble noe bedre etter at han endret kjørestil.

 

29-åringen er inne i sin første fulle sesong for Hyundai Motorsport, og det er ikke gjort over natten å bli helt kjent og komfortabel med bilen. I Rally Tyskland har han og kartleser Anders Jæger fått erfare at bilen ikke har lystret hans kjørestil gjennom vinrankene i Moseldalen. I løpet av åpningsdagen har han rett og slett måttet endre på kjørestilen for å kunne levere bedre tider – og det har han lykkes med. 

 

 

– Dagen har vært utfordrende. Vi har forsøkt å jobbe mye med kjørestilen. Før service forsøkte vi en teknikk, som ikke fungerte så bra. På service fant vi ut at feilen var at jeg bremset bilen inn i sving, slik jeg har gjort det de 10 siste årene og er vant til å kjøre. Så prøvde jeg å kvitte meg med det, og heller trille inn i svingene og gå på gassen. Da sluttet bilen å understyre, men det er etter min mening ikke riktig måte å kjøre bil på. Men per i dag må jeg kjøre bilen på den måten for å være raskere.

Vi slo til og med teamkameratene Thierry (Neuville) og Dani (Sordo) på en etappe – og det er jo i og for seg godt å se at ting går i riktig retning, sier Andreas, som ligger på niendeplass etter første dag av Rally Tyskland. Men det er svært jevnt, og det skiller ikke mer enn 59 sekunder opp til Ott Tanak som leder. Frem til Neuville på tredjeplass er det bare drøyt halvminuttet.

 

– Nå vet vi foran morgendagen hvordan vi skal kjøre for å få best mulige tider, og da handler det om å utvikle kjørestilen enda mer. Det er riktignok ingen kjørestil jeg vil ha, men slik som bilen er nå så må jeg kjøre den på denne måten, forteller han.

 

Kilde: Pressemelding

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt