Til tross for meget sterk kjøring ble det dessverre brutt løp i EM-debuten for Sindre Furuseth. Her følger hans egne ord fra løpet.

 

Vi startet rallyuken med en test på tirsdag. Vår Mercedes Sprinter servicebil klarte seg fint hele veien fra Oslo til Roma. Denne gangen måtte vi også fylle opp en ekstra varebil fordi det var så ekstremt mye vi skulle ha med oss. Takk til Kongsvinger Auto for lånet av denne! Alle var trygt fremme på mandag og vi gledet oss til test på tirsdag. 

 

Testen gikk bra. Vi fikk testet ut forskjellige kombinasjoner på stabilisatorstaget foran kombinert med og uten stabilisatorstaget bak. Og da vi hadde brukt hele dagen kun på stab.stag, skjønner vi hvorfor større team tester i dagevis før viktige rally. Mye av det vi prøvde gikk utover balansen i bilen, så vi endte opp ikke så langt fra der vi startet dagen oppsettsmessig. 

 

Torsdag var det duket for «Free Practice» (FP) og «Qualifying Stage» (QS). Dette er eget for ERC og det er altså en tradisjonell «Shakedown»-etappe som ikke inngår i løpet. Vi får kjøre to ganger som FP, og deretter én gang som QS. QS bestemmer hvilken rekkefølge førerne starter i når løpet starter. I rally har ikke startrekkefølgen veldig mye å si, men for toppklassen som starter først i løpet vil det være stor fordel å starte først på asfalt, fordi det etter hver eneste bil som passerer og kutter svingene, blir dratt ut grus og dritt i veien som gjør det vanskelig for de som starter senere. 

 

 

Vi gjorde noen småfeil på FP1 og FP2, men klinte til på QS med 3. tid, kun ett fattig tidel fra bestetid. 

 

Fredag ettermiddag startet løpet med en seremoniell start med startrampen foran Castel Sant’Angelo, før 20 og 20 biler av gangen fikk politieskorte fra rampen og bort til SS1 og den korte publikumsetappen som foregikk i parken foran Palazzo della Civiltà Italiana. Det gikk ikke så bra på selve SS1, skikkelig overlading på kalde dekk og stoppsladd i første sving. Tapte kun 2,3 sekunder til de beste, og det var lørdag morgen det skikkelige løpet startet. 

 

Lørdag startet med den vanskeligste etappen i hele løpet. 19km med trang og humpete dårlig asfalt med mye nedoverbakker. Vi pekte ut denne på forhånd og forberedte oss ekstra til denne. Kjente at bremsene ble varme forholdsvis tidlig på etappen (fort gjort når det er mye nedover), så måtte være litt skånsom med bremsingen spesielt der det var flatt og gikk oppover, slik at de fikk kjølt seg ned igjen til neste nedoverbakke. I mål på denne etappen var vi kun 2,4 sekunder etter Wagner som vant etappen. 

 

På SS3 kjørte vi bra og satt en 2. tid etter Sesks. Sesks var den nye lederen av løpet da Wagner kjørte av veien inne på SS3. Vi var bare ett fattig sekund etter Sesks i kampen om seiern. 

 

På SS4 kjørte vi helt fantastisk. Vi gjorde én stor feil i et veidede høyre. Vi skulle altså 90 grader til høyre, men jeg svingte inn en mindre vei 20 meter for tidlig da den så helt lik ut. Måtte rygge ut i veien igjen og da ta neste vei til høyre hvor etappen gikk. Amatørfeil, men var i mål bare 3 sekunder bak Sesks. På inboard-filmen har vi regnet ut at vi taper 10-11 sekunder på feilen, så uten den hadde vi ledet inn til service med 7-8 sekunder, istedet lå vi 4,3 sekunder bak. Uansett langt igjen og vi var optimister. 

 

Etter service begynte problemene. Vi kjørte de samme 3 etappene en gang til og på SS5 tok vi igjen en Mitsubishi EVO X som hadde problemer og tapte rundt 15 sekunder da han ikke slapp oss forbi. Surt at sånt kan skje i EM, men hadde det ikke vært for motorproblemene litt senere på kvelden hadde vi jobbet for å få de 15 sekundene tilbake fra arrangøren. Sesks var veldig rask, og selv om vi tapte 15 sekunder bak Mitsubishien var vi fortsatt 20 sekunder bak han i mål på etappen. 

 

Vi fortsatte å holde følge med Sesks og lå på en klar, klar 2.plass da motoren på SS7 begynte å gå på 3 sylindre. På mål på etappen prøvde vi å bytte plugger, men det hjalp ingenting. Feilen kom innenfra og var mekanisk, så det var bare å gi opp EM-debuten. 

 

Motoren var helt nyoverhalt, og vi oppdaget først nede Roma at den begynte å bruke olje. Vi måtte ha med oss olje ut fra service for å etterfylle mellometappene. Jeg synes også jeg merket at det ikke var det samme bånndraget som før. Motoren gikk ofte i «kjelleren» ut av skarpe hårnåler og svinger hvor jeg måtte helt ned i fart. Det tok litt tid å få opp turtall på motoren igjen og vi la igjen noe tid på disse stedene på lørdag.

Vi har nå i etterkant av løpet hatt motoren ute og tatt den opp. Det rare er at alt er som det skal. Vi finner ikke noe feil, og vår motorbygger Lasse har montert alt i riktig rekkefølge, på riktige mål og riktig vei. Nå er planen og bestille nye motordeler og sette det i sammen igjen, og sette motoren litt på prøve sånn at vi ikke drar til neste EM-runde i Tsjekkia med en motor som bruker olje. 
---

Vi fikk bra med dekning på Eurosport lørdag kveld til tross for brutt løp. Jeg jobber med å få tak i disse klippene og kommer tilbake med de når jeg forhåpentligvis har fått det til.

 

Kilde: Pressemelding

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt