Andreas Mikkelsen fikk ødelagt Rally Finland på fredag, og nå bruker han løpet til forbedre bilen frem mot kommende grusløp.

 

Skuffelsen sto å lese i ansiktet på Andreas Mikkelsen etter at han i realiteten var ute av tetkampen etter første dag av VM-runden i Finland. For å få mest mulig utbytte av løpet, har han og kartleser Anders Jæger valgt å bruke lørdagen og søndagen nærmest som en test for å utvikle bilen til kommende grusløp.

– Det har vært en annerledes dag i dag. Vi har vært opptatt av å prøve forskjellige ting med bilen i og med at resultatet ble ødelagt i går. Jeg føler at vi har tatt noen steg i riktig retning, selv om det har vært veldig vanskelig å ligge først på veien. Det er akkurat som om vi svømmer oppå grusen, og har ikke noe feste. Dette har gjort det vanskelig for oss, men det var bedre på andre gjennomkjøring. Da hadde vi bedre følelse siden grepet var bedre, forteller han.

 

 

Det gjenstår fem VM-løp etter helgens runde i Finland, og det er disse løpene Hyundai-føreren nå retter blikket mot.

– Vi kommer til å fortsette å teste et par andre ting i morgen, og forhåpentligvis vil det bidra til at bilen blir enda bedre til de neste grusløpene, sier Andreas.

 

29-åringen har klatret til 11. plass i sammendraget, men er avhengig av at noen foran han får problemer om han skulle lykkes med en plass blant de 10 beste. Det skiller nesten fire og et halvt minutt opp til teamkamerat Thierry Neuville på plassen foran. Det er åtte minutter opp til estlenderen Ott Tänak, som har et godt grep om seieren før morgendagens fire siste etapper.

 

Kilde: Pressemelding

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt