Andreas Mikkelsen var skuffet etter første dag av Rally Finland. – Frustrerende! Jeg kjenner ikke igjen bilen, sier han.

 

Den norske Hyundai-føreren hadde håpet på en langt bedre start på VM-runden i Finland enn det han måtte ta til takke med etter fredagens etapper. Han er helt ute av tetkampen, og legger ikke skjul på at det er tungt.

– Det har vært en frustrerende dag. Jeg føler at jeg sliter på disse veiene og har nesten følelsen av å kjøre en bil med bakhjulstrekk. Jeg kjenner ikke igjen bilen, sier 29-åringen, som aldri tidligere har forberedt seg så godt til Rally Finland nettopp på grunn av at Hyundai har hatt utfordringer med dette løpet tidligere. Dessverre ser det ikke ut til at Andreas og hans kartleser Anders Jæger har knekt koden for Hyundai på de raske veiene i Finland.

 

– Jeg har ikke den samme rytmen og tryggheten som jeg vanligvis har i bilen. Derfor har det vært en vanskelig dag. Det ble ikke noe bedre da jeg gjorde en feil som vi tapte over tre minutter på, forteller han.

 

På SS4 hørte han feil på en note, og de rullet og knuste blant annet frontruten, noe som førte til at sikten var dårlig på de påfølgende etappene før service.

– Det var min feil. Vi kom for fort inn i svingen og rullet, men fikk bilen på hjulene igjen. Etter det var løpet ødelagt. Da brukte vi resten av dagen til å teste forskjellige ting på bilen for å få mest mulig utbytte av dagen. Det har vært vanskelig, men vi håper på en bedre dag i morgen om vi får endret på oppsettet på bilen, sier Andreas, som ligger på 16. plass, over fem minutter bak ledende Ott Tänak. 

 

Ny vlog på YouTube

Følg Andreas og Anders når de forbereder seg til sin første triathlon; Isklar Norseman Xtreme Triathlon. Ukentlige episoder slippes på YouTube-kanalen fram løpet 4 august og uken etter. 

 

Klikk på linken for å se første episode: https://www.youtube.com/watch?v=IydYRPHkHYI

 

Kilde: Pressemelding

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt