Helgens Rally Estonia bød på et imponerende startfelt. Ott Tänak vant foran hjemmefansen, men Oliver Solberg imponerte stort.

 

Oliver Solberg og Veronica Engan deltok i Estland da dette løpet inngikk i det latviske juniormesterskapet. Men dette var kun for prøvene på lørdag. Oliver fightet hele tiden i sin Peugeot 208 R2 med Uustulnd som hardeste utfordrer.

Det ble en sekundfight der estlenderen til slutt knep seieren knappe 1.5 sekund foran de norske.

 

Solberg/Engan. Rally Estonia

 

Løpet fortsatte derimot på søndag med det estiske mesterskapet og Oliver og Veronica lå der få fjerdeplass etter lørdagen.

På søndagen avanserte de kraftig og endte til slutt på en imponerende andreplass her også. Totalt i løpet ble de nummer 17.

 

Det var ellers knyttet stor spenning til  topptrioen i løpet. Hjemmefører Ott Tänak imponerte og var i en egen klasse foran både Craig Breen og Hayden Paddon. Tänak tok 11 etappeseiere, Breen tok tre mens Paddon kun tok en seier.

 

Tänak

 

Nå fikk Breen et teknisk problem og måtte bruke en del ekstratid på service noe som medførte tidsstraff. Derfor tok Paddon andreplassen mens Breen måtte ta til takke med tredjeplassen. Samme hva så var det en nyttig test foran Rally Finland om et par uker.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt