Etter seier i sist NM-runde på Sørlandet var Tom Kristian og Trond-Håvard klare til å trykke til fra start lørdagens Aurskog-Høland Rally.

 

12 korte fartsetapper skulle kjøres i rekordvarmt sommervær. TK og TH kunne ikke huske å ha kjørt løp i en slik varme tidligere, og forberedte seg ved å ha med godt med drikke i bilen. Det er ingen air condition i Golf'en de kjører.

De satset hardt fra start, noe en snurring på SS1 og en liten avkjøring over mål på SS2 vitnet om. De ble enige etter SS2 om at det kanskje gikk litt vel hardt for seg, og bestemte seg for å ta det litt mer med ro. Allikevel ble ledelsen de hadde etter SS2 bare større for hver etappe som ble kjørt.

 

 

Det endte altså tilslutt med en ny seier i klassen for tohjulstrekte nasjonalbiler, 23 sekunder foran Mads Peder Hvambsahl, og med Rune Kittelsen på tredje, et par sekunder etter Hvambsahl. Lien var også beste tohjulstrekker totalt, og endte på en total 16.plass av alle startende.

Seieren medførte at Tom Kristian knappet inn noen få poeng på Hvambsahl i NM sammendraget, og idet en NM-runde gjenstår, Rally Hedmarken 22. September, leder Hvambsahl med 9 poeng på Tom Kristian.

 

Thea Turvoll Lien, med Anita Hvambsahl i kartleserstolen i teamets Ford Fiesta R1, gjennomførte også denne gang et bra løp, tross en liten avkjøring på SS2. De endte til slutt på en 56. plass.

 

Vi gratulerer Frank Tore Larsen med totalseier i løpet!

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt