Etter brutt løp i går, er Andreas Mikkelsen kun opptatt av å sikre mest mulig poeng for Hyundai i fabrikkmesterskapet og hente med seg VM-poeng med en god power stage i Rally Portugal.

 

Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger måtte bryte Rally Portugal fredag etter problemer med servoen. De var til tilbake på startstreken i dag, men har ikke så mye annet å kjøre for enn å sikre verdifulle poeng til Hyundai Motorsport i fabrikkmesterskapet.

 

– Etter brutt løp i går er det ikke mye å kjøre for med tanke på fører-VM. Men vi ligger an til å ta med oss seks poeng i fabrikkmesterskapet, noe som er veldig verdifullt for teamet. Det er dette vi har hatt fokus på i dag, forteller Andreas.

 

 

Gjennom hele dagen har de kjørt med et motorprogram som har gitt lavere ytelse for å sikre at de kommer i mål. Det er nemlig litt usikkert om motoren ble skadet i går.

 

– Selv om løpet for vår del er en stor skuffelse, bidrar det fine været og folkehavet ute på etappene til at atmosfæren er spesiell. Nå handler alt om å fullføre for å sikret teamet verdifulle poeng, og prøve å hente hjem så mange poeng som mulig på power stage-etappen, sier Andreas, som kan glede seg over at teamkameratene Thierry Neuville og Dani Sordo ligger på henholdsvis første- og tredjeplass i løpet. På andreplass ligger Elfyn Evans, som har nesten 40 sekunder opp til Neuville, mens han har snaut 20 sekunders forsprang på Sordo.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt