Sindre Furuseth fikk med seg Veronica Engan i kartleserstolen da de dro ned til Sulingen i Tyskland for å prøve seg i det tyske mesterskapet.

 

Sindres faste kartleser, Jim Hjerpe, var hjemme med nyfødt barn denne helgen, men Sindre fant ingen dårlig erstatter i Veronica Engan da teamet skulle ned til ADAC Rallye Sulingen og samle mer asfalterfaring. - «Veronica her vært med mange forskjellige førere tidligere, så jeg er sikker på at hun tilpasser seg mine noter og min «timing» ganske fort.» sa Sindre før start.

 

 

Teamet kjørte en kort «Shakedown» på torsdag før selve rallyet startet fredag ettermiddag med tre etapper. Det som var litt spesielt med dette asfaltrallyet var at det også bestod av 2,5 mil med gruspartier. Sindre og Veronica startet i et høyt tempo, men det skjedde ting allerede på SS1 da duoen tok igjen en bil: - «Først brukte vi Shakedown på å finne et oppsett som fungerte, og vi stilte inn bilen 100% for asfalt, så fikk det bare være glatt på grusen.

Vi begynte veldig bra på SS1, og så etterhvert at vi begynte å ta igjen en bil. Utfordringen på gruspartiene er at det støver veldig bak bilene, så det er vanskelig å komme noe særlig nærmere når man ligger i støvet bak bilen foran. Etter en rettstrekke kom en sving rett og slett for brått på når jeg feilberega hvor lang tid det skulle ta å kjøre 400 meter rett frem (i blindet). Vi kjørte rett av veien og satt fast i grøfta i ca 2o sek.» sa Sindre. Sindre og Veronica kjørte strålende på de to siste etappene på kvelden og kunne til tross for avkjøring avslutte i ledelse med 25 sekunder.

 

Lørdag morgen fortsatte duoen med sitte høye tempo og økte ledelsen for hver eneste etappe, men da ledelsen var oppe i hele 1 minutt og 37 sekunder, punkterte de på neste etappe. Tidstapet gjorde at de datt ned på 5. plass med 34 sekunder opp til ledelse. Målet på de siste seks etappene var å hente igjen ledelsen, men Sindre og Veronica klarte det på bare tre.

 

Før de tre siste etappene var de tilbake i ledelse med 16 sekunder, en ledelse de tok vare på og vant til slutt ADAC Rallye Sulingen. - «Jeg er knallfornøyd med tempoet vi viser. Det går veldig fort når ting stemmer nå. Vi fortsetter og eksperimentere på bilens oppsett og blir mer og mer kjent med ulike løsninger. Det skal jo ikke gå ann å vinne et løp med en avkjøring og en punktering, men det går så bra i bilen om dagen og nå begynner vi å føle oss klare for større løp (les: Junior-EM). Takk til Veronica som stilte opp og gjorde en kjempejobb!

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt