Søndag gikk nordens største asfaltrally i Hässleholm i Skåne. Med vel 120 biler til start og flere tusen tilskuere er dette et spektakulært arrangement.

 

Hässleholm Grand Prix hadde 3 spesialprøver, hver på 8 km. Både Rune Danneborg og Viktor Danneborg (begge KNA Aust Agder) har hatt gode resultater tidligere, og begge førerne med sine respektive kartlesere Henning Elvekrok og Håkon Berven, stilte til start med høye forventninger.

Rune totalvant dette løpet i 2014 og ble nummer 2 i 2016. Viktor sin beste plassering er en 17de plass totalt og seier i C-fører klassen i 2016.

 

Danneborg.R/Elvekrok. Foto: Rallyfotografen

 

DRAMATIKK

For Rune var det ingen tid å miste om han skulle hevde seg i toppen med sin Mini WRC. Med sterke konkurrenter som Joacim Grahn fra Sverige i Ford Focus WRC, og Brian Madsen fra Danmark i Peugeot 206 WRC i teten var det kun full attakk som gjaldt. Vi har en noe motorsvakere bil enn våre argeste konkurrenter. De kjører 2l. motorer mens vi har en 1,6 l. Imidlertid er vår bil noe mer moderne når det gjelder kjøreegenskaper forklarer Rune. Vi kjørte det vi kunne på første etappen og var kommet nesten halvveis da vi hadde lagt et bremsepunkt litt for optimistisk i en sving på brosten. Da jeg gikk på bremsen på full fart på 6 gir snudde bilen seg og vi ble passasjerer frem til det stoppet. Heldigvis traff vi ikke hverken et hus eller en lyktestolpe der vi endte, - men vi tapte vel 10 sekunder. Stemningen ble noe laber da vi lå som nummer 8 totalt etter første etappe.

 

INNHENTING

På de to andre etappene la Rune og Henning opp et høyt tempo men ikke med for stor risiko da de skjønte at førsteplassen var utenfor rekkevidde. Etter  andre etappen hadde de avansert til en femteplass, og etter den siste etappen til tredjeplass. Vi fikk vel som fortjent kommenterer Rune.

 

Danneborg.V/Berven. Foto: Rallyfotografen

 

BEST AV B-FØRERNE

I klassen for B-førere som samlet 40 av deltagerne var Viktor Danneborg med kartleser Håkon Berven i sin Citroen DS3R5 suveren. Han vant klassen med solid margin og kunne ta med seg hjem en voksen vandrepokal for B-førere.

 

Se også: https://resultatservice.se/rally/2018/hassleholms_gp/slutres1.pdf

https://www.emotorsport.se/nyheter.php?in=2&nyhets_id=15347  

http://www.nsk.se/2018/04/29/marginalerna-pa-madsens-sida/

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt