Andreas Mikkelsen er mellomfornøyd med dagens kjøring i Argentina. Nordmannen har klatret til femteplass, og kjemper en spennende kamp mot Sebastien Ogier om fjerdeplassen.

 

29-åringen åpnet Rally Argentina meget sterkt fredag, og var med i seierskampen helt til en punktering sendte han ut av tetkampen. Sammen med kartleser Anders Jæger startet han lørdagens etapper på sjuendeplass, og har i løpet av dagen klatret til femteplass – uten være er helt fornøyd med dagens prestasjoner.

 

 

– Det har vært en litt vanskelig dag, i hvert fall før service. Forholdene var vanskelige, og jeg kjørte helt greit. Men jeg hadde ikke den helt gode følelsen med bilen. I ettermiddag foretok vi noen endringer, gjorde bilen litt lavere bak, blant annet. Det gjorde at jeg fikk en bedre følelse med bakparten og fikk bedre grep, og «mistet» ikke bilen så mye. Jeg skulle ønske jeg kunne kjørt de etappene om igjen, for nå er den gode følelsen tilbake, sier Andreas.

 

Det lover bra før morgendagens tre siste etapper, hvor han kjører om ekstra VM-poeng på den avsluttende powerstage-etappen. I tillegg har han og Sebastien Ogier en duell om fjerdeplassen. Franskmannen har overtaket med et forsprang på snaut 15 sekunder, men Andreas lover at de siste fem års verdensmester skal få svette for å beholde plassen. 

 

– Det er tre etapper igjen, og det er fullt mulig å hente sekunder på de etappene. Så alt er mulig, forsikrer Hyundai-føreren.

 

Estlenderen Ott Tanak har virkelig imponert i Argentina. Han leder med 46 sekunder på Theirry Neuville, mens Dani Sordi er på tredjeplass – ytterligere 21,7 sekunder bak. Sordo har et forsprang på drøyt 50 sekunder på Ogier.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt