Andreas Mikkelsen så ut til å være tilbake på vinnersporet da en punktering sendte han ut av tetkampen i Rally Argentina. – Men vi har ikke gitt opp, sier Andreas, som ligger på sjuendeplass.

 

Den norske Hyundai-føreren var skuffet etter asfaltrunden på Korsika, og gledet seg til å få grus under hjulene igjen. Sammen med kartleser Anders Jæger var han optimistisk, og mente at en plass på seierspallen var innen rekkevidde i Argentina. Og det skulle rask vise seg at 29-åringen mente alvor. Han ledet årets femte VM-runde etter første gjennomkjøring, men advarte samtidig mot alle steinene som var gravd frem. 

– Det er veldig mye steiner som er kommet ut i veien. Jeg gjør så godt jeg kan med å styre unna, men det ødelegger litt for rytmen, sa han etter SS3.

 

 

Og på SS6 skulle han bli et offer for de utfordrende forholdene. Han punkterte på høyre framhjul, og tapte 40 sekunder på uhellet. Med bare ett reservehjul i bilen, måtte han være ekstra forsiktig og kunne ikke ta noen sjanser på de to siste etappene. Det gjorde at han tapte ytterligere tid.

– Vi måtte ha i bakhodet at vi ikke hadde flere reservehjul, og med enda en punktering ville vi vært ute av løpet. Derfor ble ikke den andre loopen slik vi hadde håpet, forteller Andreas.

 

Foran morgendagens etapper ligger den norske duoen på sjuendeplass – halvminuttet opp til teamkamerat Thierry Neuville på tredjeplass. Ott Tanak leder med drøyt 22 sekunder på Kris Meeke, som på sin side har snaut seks sekunders forsprang på Neuville.

– Jeg har på ingen måter gitt opp. Værmeldingen sier at det vil bli utfordrende forhold i morgen, så vi får se hva som skjer, sier Andreas med et lurt smil.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt