Neste WRC-runde ut er Rally Korsika den 5-8.april. I et meget stort startfelt totalt er det fem nordmenn som stiller til start.

 

Den første rene asfaltrunden nærmer seg(Monte-Carlo har litt snø og is). Rally Korsika med alle sine svinger kommer rett etter påske. Det totale startfeltet er stort med hele 68 biler i det internasjonale feltet og 24 biler med i et nasjonalt felt.

 

Sebastien Loeb som imponerte alle under Rally Mexico skal nok en gang prøve å sette press på konkurrentene, og når han denne gangen har fransk asfalt under hjulene så klarer han sikkert det. Sammen med Kris Meeke blir det de eneste to bilene som Citroën racing stiller i WRC-klassen.

De andre fabrikksteamene stiller tre biler alle sammen. For Ford får nå Bryan Bouffier er ny mulighet mens Dani Sordo får tillitten i tredjebilen til Hyundai.

Andreas Mikkelsen og Anders Jæger i Hyundai i20 WRC blir de eneste norske i WRC-klassen.

 

Ogier. Her fra Korsika 2017

 

I WRC2-klassen skal nå Ole Christian Veiby og Stig Rune Skjærmoen kjøre Skoda Fabia R5 for Skoda Motorsport. her vil det bli hard konkurranse fra teamkollega og asfaltekspert Jan Kopecky. Se også opp for den store overraskelsen fra Rally Sweden, Katsuta fra Japan i sin Ford Fiesta R5. Hvis han også kjører på samme nivå på asfalt så prater vi om et virkelig stortalent fra Asia.

Spennende blir det å se Stephane Lefebvre som kjører fabrikksbil , den nye Citroën C3 R5

 

I WRC3-klassen finner vi Ola Fløene i høyresetet til svenske Emil Bergkvist i en Ford Fiesta R2T. Her blir det nok en gang en duell med Dennis Rådström om å kapre flest poeng i mesterskapet. Se også opp for et par gode franskmenn som kan dette med å kjøre på asfalt.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt