Andreas Mikkelsen har i natt klatret til fjerdeplass i Rally Mexico. Det er langt opp til tredjeplass og langt ned til femteplass. – Nå handler det om å kontrollere inn og forsøke å få med oss noen ekstra poeng på power stage, sier han.

 

Årets tredje VM-runde i rally har vært et vanskelig løp for nordmannen. Han sliter med å bli helt komfortabel med bilen, og våger ikke å kjøre så aggressivt som han ønsker.

– Det har vært en vanskelig dag, spesielt første loopen. Når grepet i veien er dårlig, så sliter vi med å stole på bilen. Vi ”mister” rompa på bilen, og det gjør at vi ikke kan angripe svingene. Derfor må vi sette opp bilen før svinger, og det taper vi tid på. Dette er tydeligvis noe alle Hyundaiene sliter med, så det må vi finne ut av, forklarer han.

 

I løpet av natten har han klatret fra sjette til fjerdeplass, og det ser det ut til at han og kartleser Anders Jæger er trygt plassert som nummer fire. Det er drøyt 40 sekunder opp til teamkamerat Dani Sordo på tredjeplass, og drøyt 50 sekunder ned til Sebastien Loeb på femteplass når tre etapper gjenstår. Andreas vant for øvrig nattens siste etappe, og han har dermed vunnet fartsetapper i samtlige seks løp han har kjørt for Hyundai.

– Vi ligger litt i ingenmannsland, og må prøve få med oss noen power stage-poeng. Det blir viktig, sier Andreas om den avsluttende etappen som går klokken 19.22 norsk tid.

 

Det er for øvrig Sebastien Ogier som har overtatt ledelsen i løpet, med Kris Meeke på andreplass.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt