Andreas Mikkelsen ligger på sjetteplass i Rally Mexico etter nattens etapper. – Vi er egentlig ganske fornøyd med kjøringen, men det er et vanskelig løp, sier han.

 

Hyundai-føreren visste på forhånd at årets tredje VM-runde ville bli en tøff utfordring. Rally Mexico er et løp hvor han ikke har de beste resultatene fra – selv om han har vært innom pallen. Etter første dag av løpet ser det ut til at det blir tøft å komme på pallen, men han ligger bare sju sekunder bak fjerdeplassen.

– Jeg tapte mye på åpningsetappen, uten at jeg helt vet hvorfor, for jeg synes vi kjørte bra. Men utenom det, så er jeg egentlig godt fornøyd med Mexico så langt. Skal man pushe i dette løpet så er det høy risiko. Jeg føler jeg ligger å balanserer på denne risikoen, men likevel på rett side av grensen. Jeg har gjort mange feil i dette løpet før, og prøver å unngå det denne gangen her. Jeg skulle selvsagt ønsket at vi var litt høyere på resultatlista, slår han fast.

 

Etter at de siste etappene på åpningsdagen ble avsluttet i natt norsk tid, ligger han og kartleser Anders Jæger på sjetteplass. Det er drøyt halvminuttet opp til teamkamerat Dani Sordo som leder, mens rallylegenden Sebastien Loeb virkelig imponerer i sin gjesteopptreden. Mannen som er blitt verdensmester ni ganger, ligger på andreplass.

– Det er absolutt imponerende hva Loeb viser. Jeg sa før løpet at hvis han henger med i toppen, så blir jeg imponert – det har han til de grader gjort. Han kan kjøre bil den gutten der, sier Andreas med et smil.

 

For Andreas ligger det an til å bli en duell om fjerde-femteplassen. Kris Meeke ligger på fjerdeplass, drøyt sju sekunder foran nordmannen, mens Sebastien Ogier ligger halvannet sekund foran på femteplass. Ned til Thierry Neuville på sjuendeplass er det halvannet minutt. Andre dag av Rally Mexico starter i ettermiddag, norsk tid.

– Da vil jeg være bil nummer to på veien, og det er ingen gunstig startposisjon. Jeg ser på det som umulig å ta igjen de helt i toppen, men ser frem til en duell med Ogier, sier Andreas.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt