Årets Numedalsrally nå førstkommende helg er vintersesongens siste NM-rally. Fjelleventyret har hele 124 biler på startlisten.

 

Det er alltid mange startende på Numedalsrally og i år kan man pr idag se hele 124 biler på startstreken. Man må tilbake til 2013 for å finne sist det var fler startende. Da startet hele 126 + 2 biler i en gjesteklasse med historiske biler.

 

Det er også mange startende i R5-klassen med hele 10 biler. Moro å se at Frank Tore Larsen starter med sin Fiesta R5 for første gang i år og det skal bli spennende å se Anders Jæger med Andreas Mikkelsen i høyrestolen i en Hyundai i20 R5. En som også sesongdebuterer er Arnt Gustav Olsen i sin Fiesta R5.

 

Blir også moro å se en fortkjører som Thomas Kvam i denne klassen. Med bilen til Victor Danneborg(Citroën DS3 R5) kan nok også han få til en del gode etappetider.

 

Frank Tore Larsen, her fra Numedalsrally 2015. Foto: Preben Berg

 

Kampen om totalseier tror nok undertegnede at Ole C Veiby tar, men både Marius Aasen, Frank T Larsen og Anders Grøndal vil nok prøve å gi han kamp.

En som også vil prøve å være i toppen er svenske Per Gunnar Andersson i en eldre Skoda Fabia WRC. Får han den til å fungere er han garantert å lukter på en topp-3 plassering.

 

I klasse 13 er det nok Bernt Kollevold og Kenneth Johnsrød som er de to største favorittene, men litt lenger bak i feltet stiller Stian Hafsengen til start i en Mitsubsishi. Hvis han får bilen til å fungere er han garantert å regne med i toppen av denne klassen.

 

Litt lenger ned i feltet er det et italiensk team som stiller i en Nissan Almera. Føreren Manuel Drigo jobber hos Hyundai Motorsport så vi aner en sammenheng her med Mikkelsen og co. Ikke hver dag man har italienere på norske løp så dette blir moro.

 

Det er ellers store startfelt i nasjonalklassene og med den vinteren vi har hatt så langt med masse snø så aner vi et løp som blir en vintersuksess.

 

Numedalsrally har i år 8 fartsetapper, stort sett de samme kjente som tidligere år. Ss1 går allerede 8.40 på morgenen.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt