Andreas Mikkelsen kjemper om seieren i Rally Sweden. Han ligger på andreplass, 4.9 sekunder bak teamkollega Thierry Neuville.

 

Det var en fornøyd Andreas Mikkelsen som tok kvelden etter fredagens etapper. Med Anders Jæger i kartleserstolen har han kjørt uten å ta for stor risiko, men er likevel fullt med i seierskampen.

– Det har vært en veldig bra dag. Vi har kjørt med innsiden av hodet, og har ikke tatt den største risikoen – men har likevel kjørt fort og trøkket på. Det å ligge på andreplass, så nære teten, er bra. Det blir en spennende dag i morgen. Det tror jeg kan bli en kul fight, sier Hyundai Motorsport-føreren, som er klar for å jage teamkamerat Neuville. For Hyundai har åpningsdagen av VM-runden i Sverige vært fantastisk. For på plassen bak nordmannen ligger Haydon Paddon, tredjemann i teamet, ytterligere 7,2 sekunder bak.

 

 

Andreas Mikkelsen legger ikke skjul på at han hadde en liten fordel av startposisjonen sin etter at det kom litt snø natt til fredag.

– Det er ingen tvil om at det har hjulpet oss å starte litt bak i feltet. Vi kunne selvfølgelig gjort mere for å prøve å utnytte det maksimalt med virkelig å kline til for å skaffe oss en ledelse. Men forholdene er vanskelige, og det ville innebåret større risiko. Og den risikoen var jeg ikke villig til å ta. Alt handler ikke om Sverige, for sesongen sett under ett er viktigere. Derfor kjører jeg det jeg føler er riktig for meg i kampen om sammenlagtmesterskapet, poengterer han.

 

Rallyesset forsikrer imidlertid at han har mer å gå på om det skulle bli nødvendig.

– Jeg har et gir til, men da begynner risikoen å komme også, så det er en balansegang, understreker han.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt