Andreas Mikkelsen kjørte kontrollerte under dagens svært vanskelige forhold i Rallye Monte-Carlo. Nå satser han alt på å gjøre det bra på den avsluttende power stage-etappen.

 

Nordmannen var svært uheldig og måtte bryte med dynamoproblemer fredag. Dermed var en god plassering i sammendraget lagt i grus. Han var imidlertid tilbake på startstreken i dag, og åpnet like godt med en sterk etappeseier.

– Der hadde jeg en snurring i høy hastighet, men det gikk heldigvis bra og jeg var raskest på etappen. Det har vært veldig, veldig vanskelige forhold i dag, med mye snø og is. Derfor har jeg kjørt så trygt og kontrollert som det er mulig for å komme gjennom dagen. Hadde jeg brutt også i dag, ville jeg ikke fått mulighet til å kjøre power stage – og dermed heller ikke hatt mulighet til å kjempe om VM-poeng, forteller Hyundai Motorsport-føreren.

 

 

Sammen med kartleser Anders Jæger tok han seg greit gjennom etappene og høstet mer erfaring med bilen.

– For oss er det viktig å få så mye tid som mulig i bilen. Og med det som utgangspunkt, har det vært en viktig og lærerik dag for oss, sier han, og retter blikket mot den avsluttende etappen.

– Rallye Monte-Carlo ble ikke den starten på sesongen som vi håpet på, derfor blir det viktig å gjøre det bra på power stage-etappen for å få med oss så mange VM-poeng som overhodet mulig. Dette er mitt eneste fokus nå, forklarer han.

 

De fem siste års verdensmester, Sebastien Ogier, har festet et grep om seieren. Han leder med over halvminuttet på estlenderen Ott Tanak.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt