Førstkommende helg skal det velkjente Monza Rally Show arrangeres. I år skal Andreas Mikkelsen og Thierry Neuville dele samme bil.

 

De to teamkameratene i Hyundai Motorsport som også er gode venner på fritiden skal kjøre en Hyundai i20 WRC 16.

Det mest interessante er at de skal veksle å være fører og co-driver etter hver etappe.

 

Andreas Mikkelsen har erfaring fra å være co-driver fra helt i starten av sin karriere da han var kartleser for sin nåværende trener og mentor Roy Snellingen. De kjørte blant annet Sigdalsrally i 2006.

 

Monza Rally Show er et populært rally som arrangeres på selve Monzabanen i Italia med ulike fartsetapper over ulike lengder. Løpet går over tre dager så det er mye kjøring.

 

 

Det norsk-belgiske rallyparet vil så klart tiltrekke seg mest oppmerksomhet, men det er også en annen WRC-fører på startstreken. Irske Craig Breen stiller til start i en Citroën DS3 WRC. En som ofte stiller til start her og som har vunnet flere ganger er den velkjente Roadracing-føreren Valentino Rossi fra Italia. Som vanlig med nummer 46 som startnummer som er hans "varemerke". Han kjører en Ford Fiesta WRC16

 

Startfeltet er stort da det er hele 22 WRC-biler til start , 45 stk. R5-biler, 12 stk. S2000-biler og 5 stk. R4-biler. Totalt hele 84 biler med firehjulstrekk!!

I tillegg er det 21 biler med tohjulstrekk i den internasjonale klassen.

 

Monza Rally Show inneholder også et rally for historiske rallybiler der hele 23 biler er påmeldt.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt