Rally Australia ble ødelagt av en dobbeltpunktering, og nå retter en optimistisk og offensiv Andreas Mikkelsen blikket mot neste år. 

 

Vi viste de to første dagene at vi har tempo til å kjempe i toppen, og det er en god følelse å avslutte sesongen med, sier han.

 

 

 

Andreas Mikkelsen hadde alle muligheter til å vinne årets siste VM-runde, men var veldig uheldig som fikk en dobbelpunktering på lørdag. Med bare ett reservehjul i bilen, måtte han kaste inn håndkleet, og dermed også gi fra seg en forholdsvis trygg ledelse. Grunnlaget for ledelsen la han og kartleser Anders Jæger på fredagens etapper. De var helt suverene, og vant seks av åtte etapper på åpningsdagen. Hyundai-føreren var tilbake på startstreken under nattens avsluttende etapper, men uten noen muligheter til å hevde seg i toppen sammenlagt.

 

– Selv om det dessverre gikk som det gikk, så vil jeg si at Rally Australia har gitt meg noen positive opplevelser. Vi hadde en bra ledelse og hadde god kontroll. Jeg føler ikke at vi gjorde noen stor feil da vi traff en jordvoll – noe som skjer ganske ofte. Men denne gangen var vi maksimalt uheldige som fikk en dobbelpunktering. Det var utrolig synd, men slikt som kan skje i rally, sier Andreas Mikkelsen, som avslutter sesongen med senkede skuldre i visshet om at han har kontrakt med Hyundai Motorsport og er klar for å kjempe edelt metall i 2018.

 

– Jeg har kun kjørt tre løp for Hyundai, men føler meg allerede hjemme i bilen. Det har vært svært verdifullt å få muligheten til å avslutte sesongen med disse tre VM-rundene. Jeg vet at jeg er på rett sted foran en ny sesongen. Bilen er fantastisk og teamet er fantastisk. Derfor krysser jeg fingrene og har tro på at vi kan være en av de store utfordrerne til mesterskapet neste sesong, sier Andreas Mikkelsen, som gleder seg over at hans gode venn og teamkamerat Thierry Neuville gikk til topps i Rally Australia, og samtidig ble nummer to i VM. Hyundai Motorsport sikret seg også andreplass i fabrikkmesterskapet.

 

Resultater Rally Australia

 

1. T. Neuville

N. Gilsoul

Hyundai i20 Coupe WRC

2:35:44.8

2. O. Tänak

M. Järveoja

Ford Fiesta WRC

+22.5

3. H. Paddon

S. Marshall

Hyundai i20 Coupe WRC

+59.1

4. S. Ogier

J. Ingrassia

Ford Fiesta WRC

+2:27.7

5. E. Evans

D. Barritt

Ford Fiesta WRC

+3:05.6

6. E. Lappi

J. Ferm

Toyota Yaris WRC

+3:49.5

7. K. Meeke

P. Nagle

Citroën C3 WRC

+22:58.4

 

2017 FIA World Rally Championship for Drivers’ Standings  

1. S. Ogier

232

2. T. Neuville

208

3. O. Tanak

191

4. J.M Latvala

136

5. E. Evans

128

6. D. Sordo

95

7. H. Paddon

74

8. K. Meeke

77

9. J. Hänninen

71

10. C. Breen

64

11. E. Lappi

62

12.A. Mikkelsen

54

 

 

 

2017 FIA World Rally Championship for Manufacturers’ Standings

 

1. M-Sport World Rally Team

428

2. Hyundai Motorsport

345

3. Toyota Gazoo Racing World Rally Team

251

4. Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team

218

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt