Rallysesongen har gått i et par måneders dvale her hjemme i Norge nå, men nå til helgen er det flere som skal kjøre i utlandet. Både i Danmark, Sverige og Tyskland er det norske biler til start.

 

Olsen/Eilertsen

 

 

I Tyskland på høsten går det tradisjonsrike grusløpet Lausitz Rallye. I dette løpet har det alltid vært flere norske til start og norske biler har alltid markert seg. Anders Grøndal har vunnet her tre ganger(2013-14-15) og Mads Østberg vant i 2007.

I tillegg ble Mads Østberg nummer to i 2006 og Tord Linnerud nummer to i 2005.

 

I år stiller det hele fire norske biler til start. Favoritt til totalseieren for fjerde gang er Anders Grøndal med Roger Eilertsen som kartleser i deres Ford Fiesta R5. I lik bil starter også Arnt Gustav Olsen og Rune Eilertsen som også har kjørt dette løpet før.

En som har kjørt flere ganger der nede er Bjørn Bækkevold med Dyre Erling Fredriksen som kartleser. Denne gang i en Mitsubishi Lancer Evo9. Det skal også bli moro å se Even Moan og Glenn Bjørnrud i deres Subaru Impreza N16.

 

Lausitz Rallye starter fredag kveld med fire fartsetapper og etter nattopphold blir det ytterligere seks fartsetapper på lørdag.

 

Larsen/Eriksen

 

Litt lenger nordvest går Rally Danmark. Etter seieren i Rally Sokndal har Frank Tore Larsen fått smaken på mer asfaltkjøring og sammen med Torstein Eriksen er de på startstreken med sin Ford Fiesta R5. En som ofte kjører i Danmark er Victor Danneborg i sin Citroën DS3 R5. Denne gangen med danske Carina Møller i høyrestolen.

 

Rally Danmark starter lørdag med ni fartsetapper og avsluttes søndag med ytterligere fire etapper.

 

En som ofte drar østover for å kjøre løp er evigunge Knut Boberg. Denne gangen skal han og kartleser Christian Holck kjøre Nora Mini Trofèn i Sverige i deres VW Golf GTI. Dette går på lørdag.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt