Mads Østberg og kartleser Emil Axelsson i Ford Fiesta WRC måtte bryte Wales Rally GB etter å ha fullført de fire første fartsetappene lørdag.  Bilen stoppet på SS11 og selv om Mads fikk start på bilen igjen og kunne fullføre etappen, var det klart at elektronikkfeilen ville fortsette å skape problemer både med senterdifferensial og motor.

 

-Dette har vært problemet helt siden vi startet rallyet, og når det ikke er en ordentlig service hele dagen var det ikke mulig å finne eller ordne feilen. Det ble rett og slett for risikabelt å fortsette med en problem som dukket opp brått og uanmeldt. Jeg har hatt flere «tilbud» i høy hastighet som nær har sendt oss rett ut i skogen, og det kunne vi ikke kjøre videre med, sier Mads Østberg.

Problemet ligger enten i bilens elektriske anlegg eller i motorelektronikken og krever en lengre service for å finne ut av og eventuelt få ordnet.

 

 

-Et eller annet elektronisk eller elektrisk påvirker både senterdifferensial og motor. Vi har nesten kjørt av veien fordi senterdifferensialen har sluttet å fungere, og vi har også hatt full motorkutt to ganger på etappene, sier Mads.

Adapta-teamet vil bruke resten av lørdagen for å finne kilden til problemet, og det er målsettingen å få bilen reparert og klar til søndagens fire avsluttende fartsetapper.

 

-Dette er avslutningen på sesongen for meg og jeg ønsker å få bilen til å fungere slik at vi kan sette noen gode etappetider og fullføre årets siste VM-rally, sier Mads.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt