Det ble en vanskelig første dag i Wales for Mads Østberg og kartleser Emil Axelsson i Ford Fiesta WRC fredag.  Bilens oppsett fungerte ikke under de vanskelige forholdene og Mads endte første dag på 12.plass i den britiske VM-runden.

 

-De nye WRC-bilene er uhyre følsomme når det gjelder forandringer på oppsett. Vi hadde dessverre tekniske problemer under testen vi skulle gjennomført på mandag og fikk ikke testet det vi skulle. I dag har vi famlet i blinde når det gjelder å få bilen til å fungere under vanskelige forhold, sier Mads Østberg.

Startposisjonen som siste bil i WRC-klassen har også vært en stor ulempe. Det blir mer sporete og glattere for hver bil som kjører gjennom fartsetappene og med en bil som ikke er perfekt satt opp for disse forholdene blir det vanskelig.

 

 

-Dette har vært som å kjempe i motvind hele veien. Når bilen ikke vil lystre går det også ut over selvtilliten og rytmen i kjøringen. Det var ikke ordinær service i dag , men midtveis under dagen kunne vi selv justere vi bilen tilbake til et oppsett som fungerte veldig bra i Spania med god balanse og traction. Men det gjorde bare bilen enda vanskeligere å kjøre. Vi skal analysere alle data fra fredagens etapper og forhåpentligvis kan vi få det til å fungere bedre i morgen, sier Mads Østberg.

Lørdagen under Wales Rally GB er en maratondag på hele 17 timer med i alt ni fartsetapper på til sammen 142 km.

 

-Jeg kjenner disse veiene godt og har oppnådd gode resultater her tidligere. Nå gjelder det bare å få et oppsett som fungerer, sier Mads Østberg.

 

Resultater Wales fredag:

1. Elfyn Evans (GB) Ford Fiesta WRC 1.09.20,9 2. Ott Tanak (EST) Ford Fiesta WRC +24,6 3. Sebastian Ogier (F) Ford Fiesta WRC +26,8 4. Thierry Neuville (BEL) Hyundia i20 WRC +37,1 5. Jari-Matti Latvala (FIN) Toyota Yaris WRC +41,9 12. Mads Østberg (N) Ford Fiesta WRC +2.00,

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt