Andreas Mikkelsen har hatt en god, men vanskelig dag i Wales Rally GB. Nordmannen ligger på sjuendeplass, bare 27 sekunder bak andreplassen.

 

Sammen med kartleser Anders Jæger visste Andreas Mikkelsen at hans andre løp for Hyundai Motorsport ville bli en utfordrende affære. Startposisjonen på fredagens etapper ville gjøre det vanskelig å være med helt i toppen. Men nordmannen bekreftet nok en gang at han er en av verdens aller fremste rallyførere. Han har klart å klore seg fast i kampen om en pallplassering, som var målet før løpet. Det er nemlig ikke mer enn 25 sekunder opp til Sebastien Ogier på tredjeplass. Ott Tanak på andreplass har drøyt to sekunders forsprang på Ogier. Briten Elfyn Evans har virkelig imponert på hjemmebane, og har en ledelse på snaut 24,6 sekunder til Tanak.

 

 

– Jeg synes dagen har vært bra for vår del, og jeg er stort sett fornøyd med kjøringen. Det har vært vanskelig å sette topptider når vi har startet så langt bak i feltet. Men vi har gjort vårt beste utfra forholdene. Jeg kunne selvsagt kjørt fortere enkelte steder, samtidig som vi har kjørt helt på grensen andre steder, forteller Andreas, som i morgen er forberedt på en maratondag i bilen. Først sent på kvelden, etter nesten 17 timer i bilen, er dagen over. Men 28-åringen ser frem til hva morgendagen vil bringe, og er optimistisk med tanke på å klatre på resultatlista.

 

– I morgen blir startrekkefølgen på bilene snudd, og da har jeg tro på at det skal være mulig å avansere. Mye kan fortsatt skje, for det er et langt løp og mange etapper gjenstår. Jeg skal gjøre det jeg kan for å kjempe meg inn på pallen, sier Andreas Mikkelsen, etter at sju av 21 prøver er kjørt i 2017-sesongens nest siste VM-runde.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt