Sindre Furuseth og Jim Hjerpe valgte å dra til Estland for å kjøre den avsluttende runden i det estiske mesterskapet, Saaremaa Rally. Dette for å få trening på et spesielt grusunderlag og på helt nye veier for duoen.

 

Rallyet med base i Kuressaare på øya Saaremaa startet fredag kveld med masse folk og stor interesse i sentrum, før det bar ut på de første fartsetappene i mørket: «Vi måtte føle oss litt frem på de to første etappene. De store vannmengdene etter mye regn hadde sunket ned i bakken, men det var alikevel veldig vanskelig å lese grepet i veien som varierte veldig. Jeg kan ikke kjøre linjene jeg vil, fordi det er så gjørmete ute i veikanten at bilen nærmest blir dratt ut av veien.» sier Sindre etter fredagens etapper, hvor de lå på 2. plass av 17 R2-biler.

 

Furuseth/Hjerpe

 

Natt til lørdag kom regnet tilbake og etappene var klissvåte lørdag morgen. Ekstreme forhold gjorde det vanskelig å komme i mål uten trøbbel, og den norsk-svenske duoen skulle erfare nettopp dette: «500m før mål på SS5, i ca 130 km/t kuttet jeg en vanndam litt for mye og bilen tverret. Jeg prøvde å rette opp bilen uten å dra av på inneren, men det endte med snurring. Jeg kvelte bilen og måtte kjøre tilbake noen meter for å snu og da kvelte jeg bilen igjen. Ikke lett med mye adrenalin i kroppen. Vi tapte ganske nøyaktig 40 sekunder på snurringen, så det hadde blitt en god tid uten snurring.» konstanterer Sindre.

 

De fulgte opp med etappeseier på neste etappe og var med i sekundstriden om 2.plassen i R2 til tross for snurringen, før de igjen fikk trøbbel på SS7 da det lå en stein i sporet: «Jeg hadde planlagt å kutte der, og det gjorde alle startnumrene før oss også, men etterhvert som veien ble slitt dukket det opp en stein i sporet som ganske overraskende slo hull i felgen. Etter et par hundre meter knuste hele felgen og vi måtte stoppe og bytte det som var igjen av hjulet. Det tok lang tid og da var vi ute av dansen, selv om vi satte noen veldig gode etappetider mot slutten av løpet og viste et godt tempo mot lokale helter som kjørte dette løpet for 8. og 9. gang.» forteller Sindre. 

 

Det jobbes i hardt i SF Rally for å få til en skikkelig satsing i 2018. I mellomtiden sender Sindre en stor takk til kartleser Jim, sjefsmekaniker Thomas, trener Olav, pappa Vidar, mekanikere Arild, Lars og André og i tillegg sponsorene IRM Norge, Alt i Asfalt, Nordby Maskin, Palfinger Norge, Printing, Thrane-Steen, Mipa Norge og Ruterknekt.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt