Etter en lang og tøff sesong var det til slutt polakken Kajetan Kajetanowicz som kapret mest poeng og ble kronet til europamester.

 

Vi nordmenn er naturlig nok mest opptatt av WRC, men europamesterskapet i rally burde blitt viet mer oppmerksomhet. Et mesterskap med lange og krevende rally på asfalt og grus som krever mye av team og deltakere.

 

Før siste runden i Latvia sist helg ledet Kajetanowicz fra Polen, men Bruno Magalhaes fra Portugal kunne knipe mesterskapet med seier.

 

Kajetan Kajetanowicz/Jaroslaw Baran

 

Det var ingen av disse to som preget løpet og totalvinner ble til slutt russeren Gryazin. Magalhaes brøt på ss6 som var en kort superspesial inne i en by. I et veldig regnskyll fikk han vannplaning og gikk rett i et tre og løpet og mesterskapet var kjørt for portugiseren.

 

Kajatenowicz kunne da allerede feire seieren, men fikk dessverre en lite hyggelig feiring på søndag. Han lå da på tredjeplass, men en helikopterulykke i nærheten av mål på ss11 ødela festen for polakken. Helikopteret traff noen høyspentledninger og gikk i bakken. En polakk omkom og tre ble skadet.

 

Kajetanowicz og kartleser Baran valgte da å kjøre tilbake til service å bryte løpet i respekt for ulykken selv om to prøver gjensto.

 

Han ble europamester allikevel, men valgte også å avstå fra mesterskapsutdelingen som var i Latvia tirsdag kveld.

 

Bruno Magalhaes ble nummer to og franskmannen Bryan Bouffier ble nummer tre i europamesterskapet.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt