Det blir stor norsk deltagelse når neste siste VM-runde går i slutten av oktober. I Wales Rally er det seks norske biler påmeldt, også Henning Solberg.

 

Av totalt 78 biler er det altså seks norske biler. I største klassen skal Andreas Mikkelsen og Anders Jæger kjøre sitt andre løp for Hyundai mens Mads Østberg nok en gang skal ha med seg Torstein Eriksen i deres Ford Fiesta WRC.

 

Mikkelsen/Jæger i Hyundai

 

 

Interessant påmelding er det fra Henning Solberg. Han er påmeldt med en Ford Fiesta WRC, men om dette er en den nye 17-bilen eller om det er den "gamle" WRC-bilen er ikke opplyst. Heller ikke kartleser står oppført foreløpig på startlisten.

 

I WRC2 er denne gang Ole C Veiby og Stig R Skjærmoen påmeldt fra Skoda Motorsport i deres Fabia R5. Det vil si at de skal kjøre fabrikksbilen i samme team som Pontus Tidemand. Tøffest konkurranse blir det nok her fra Eric Camilli og Teemu Suninen som begge kjører Fiesta R5 for M-Sport.

Spennende blir det også å se Eyvind Brynildsen på start i sin Ford Fiesta R5. Med sitt ferske NM-gull i lomma burde han uten tekniske problemer kunne blande seg litt bort i tidene til de fire fabrikksførerne nevnt ovenfor.

 

Brynildsen/Fredriksson. Foto: Preben Berg

 

Utenfor WRC2 , men i R5 bil skal det bli spennende å se Marius Aasen og Veronica Engan. De kjørte fort på Hedmarken i sin nye Ford Fiesta R5 og klarer de å holde dette tempoet i Wales kan det bli moro. Et lite hinder kan bli startposisjonen siden de er privatførere. Det er en del hobbyførere med R5-biler og R2-biler som ikke holder samme tempo som Marius og er han uheldig kan han bli litt hindret av dette.

 

Wales Rally går av stabelen 26-28.oktober.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt