Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen i Ford Fiesta WRC avsluttet lørdagen i Rally Catalunya på 6.plass, men kunne ta med seg masse verdifull erfaring fra raske spanske asfaltveier, med stor progresjon i løpet av dagen.

 

-Dette har faktisk vært den beste dagen på skolebenken noensinne! Vi var usikre på hvordan dagen ville forløpe, både med hensyn til manglende erfaring fra kjøring på asfalt med 2017-Fiestaen, og i tillegg hva slags tempo vi kunne forvente å holde. Men vi har hatt enorm progresjon og jeg har også tilegnet meg masse erfaring hvordan denne bilen fungerer på asfalt. I går ledet vi rallyet etter fire fartsetapper, men det var på grus. I dag har vi tapt litt tid, men det var forventet. Vi startet i dag morges med å være ca. 1 sekund pr. km saktere enn førerne i teten, men har knappet det ned til 0,3 i løpet av dagen, sier Mads Østberg.

 

Det ble imidlertid litt dramatikk, men for en gangs skyld også flaks for Mads, da han traff en stor stein på SS12, den samme steinen som sørget for at to av de hardeste konkurrentene måtte bryte løpet.

 

 

-Steinen var massiv og lå midt i idealsporet i en sving der vi kuttet. Det ble en hard smell, men for en gang skyld hadde jeg litt flaks. Sammenstøtet skadet styringen og en felg, men vi kunne fullføre etappen uten altfor stort tap, sier Mads.

 

På dagens siste fartsetappe, SS13, en kort publikumsetappe inne i byen i Salou ble det ytterligere noen sekunders tap med en feil på hydraulikken som gjorde at håndbrekket ikke fungerte og bilen ble veldig vanskelig å håndtere i de krappeste svingene.

 

-Heldigvis var dette en kort etappe, men irriterende uansett. Likevel er jeg totalt sett veldig fornøyd med denne dagen. Vi har kjørt den nye Fiestaen i konkurranse på asfalt for første gang og lærer noe nytt nær sagt for hver kilometer.  Dessuten er det virkelig en heftig opplevelse å kjøre en 2017 spesifikasjon WRC-bil på asfalt. Dette er det nærmeste vi kommer racing og for en herlig følelse det er, sier Mads Østberg.

 

Søndagen i Rally Catalunya er tøffere enn det som har vært normen i VM-løpene de siste par årene. Det skal kjøres seks fartsetapper på til sammen 75 km i løpet av noen få morgen- og formiddagstimer.

 

-Vi gleder oss til å bruke erfaringene fra lørdagen til å jobbe videre og få ytterligere progresjon og høyere tempo, sier Mads.

 

Resultater Rally Catalunya lørdag:

1. Kris Meeke (GB) Citroën C3 2.16.21,1 2. Sebastian Ogier (F) Ford Fiesta WRC +13,0 3. Ott Tanak (EST) Ford Fiesta WRC +14,5 4. Juho Hänninen (FIN) Toyoyta Yaris +34,0 5. Thierry Neuville (BEL) Hyundai i20 +53,2 6. Mads Østberg (N) Ford Fiesta WRC +1.19,8

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt