Etter en svært imponerende åpningsdag og ledelse i Rally Spania, ble lørdagens etapper på asfalt som forventet langt mer utfordrende for Andreas Mikkelsen.

 

Nordmannen nærmeste sjokkerte med å lede VM-runden i Spania i sitt første løp for Hyundai Motorsport. For første gang i en Hyundai i20 Coupe WRC var Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger raskest av samtlige på fredagens grusetapper. I løpet av natten gjorde teamet bilen klar til asfaltetappene som ventet lørdag og søndag, og som ventet ble det en tøffere utfordring for de norske guttene.

 

 

– Jeg har langt mindre erfaring med bilen på asfalt, så det handlet om å bli bedre kjent med bilen og finne den rette følelsen. Dessverre endte dagen på en dårlig måte, forteller Andreas, som måtte bryte på den nest siste etappen.

 

– Læringskurven var langt brattere for oss i dag, men å bryte var selvsagt ikke den måten vi ønsket det skulle ende på. Vi forsøkte å gjøre noen endringer utover dagen og øke tempoet underveis. Men på SS12 traff vi samme stein som Dani (Sordo), og bilen fikk så store skader at vi måtte stoppe, sier 28-åringen, som blir å finne på startstreken igjen i morgen.

 

– Det blir en ny dag med læring. Jeg hadde håpet at vi skulle finne en god rytme i dag, men det ble vanskelig for oss. Bilen var understyrt. Å kjøre fort på asfalt krever en presis tilnærming og jeg er foreløpig ikke godt nok kjent med bilen til å lykkes med det. Men samtidig er det veldig oppløftende at jeg bare var noen små sekunder bak de beste i mitt første asfaltløp i den nye bilen, slår han fast.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt