Mads Østberg og Torstein Eriksen fikk det hett i bilen da varmeapparatet gikk på for fullt under dagens ss6 i Rally Spania.

 

Varmeapparatet slo seg på med full styrke på fartsetappen som var hele 38 km lang, og det ble badstutemperatur inne i bilen. Likevel ligger Mads på en sterk 5.plass etter første dag av den spanske VM-runden, bare sju sekunder bak teten.

 

-Ergerlig med varmeapparatet, for det ble nærmest uutholdelig varmt inne i bilen og vi fikk ikke slått det av. Dette gjorde at vi mistet litt fokus på kjøringen og tapte tid, spesielt på slutten av den lange etappen. Likevel er jeg strålende fornøyd med første dag sett under ett. Vi kjempet om ledelsen i rallyet helt fram til den siste etappen og kunne ledet etter første dag om det ikke var for at vi måtte fullføre SS6 med bortimot hundre grader inne i bilen. Vi også har hatt utfordringer med støv som har kommet inn i bilen, men det har klart å takle, sier Mads Østberg.

VM-runden i Spania er unik ved at det er det eneste rallyet i mesterskapet med både grus og asfalt på fartsetappene. Fredagens seks fartsetapper ble kjørt hovedsakelig på grus, men lørdag og søndag skal det kun kjøres på asfalt. Bilen blir bygget om til fullt asfaltoppsett etter fredagens fartsetapper.

 

-Vi har lagt mest vekt på asfaltkjøringen i forberedelsene til rallyet, men det er klart at det blir en utfordring. Dette blir første gang jeg kjører 2017-Fiestaen på asfalt i konkurranse og jeg har mindre erfaring enn konkurrentene mine om hvordan oppsett av aerodynamikken påvirker bilens kjøreegenskaper. På raske asfaltveier spiller nettopp aerodynamikken en vesentlig viktigere rolle enn på løst underlag, sier Mads.

Likevel er han optimist etter å ha kjempet helt i teten under første dag av rallyet.

 

-Vi har hatt pause i VM-kjøringen siden Finland i begynnelsen av august og likevel er vi direkte med og kjemper om de beste etappetidene her i Spania. Jeg har dessuten fått ti mil med testing på asfalt før dette løpet og føler meg virkelig motivert for å kjempe for å beholde en plass i teten også de to neste dagene, sier Mads.

 

Resultater Rally Catalunya fredag: 1. Andreas Mikkelsen (N) Hyundai i20 1.11.56,3 2. Sebastian Ogier (F) Ford Fiesta WRC +1,4 3. Kris Meeke (GB) Citroën C3 +3,0 4. Ott Tanak (EST) Ford Fiesta WRC +6,3 5. Mads Østberg (N) Ford Fiesta WRC +7,1 6. Dani Sordo (ESP) Hyundai i20 +10.8

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt