Andreas Mikkelsen har sjokkert i sitt første løp for Hyundai Motorsport. Nordmannen leder etter første dag i Rally Spania.

 

– At jeg skulle lede etter første dag var noe jeg hadde drømt om, men jeg så ikke på det som veldig realistisk. Derfor er jeg utrolig fornøyd med at vi har fått det til – og det til tross for at vi tapte noe på siste etappe. Vi tok det rolig mot slutten, for jeg trodde vi hadde fått en punktering, og jeg ville ikke ta noen sjanser, sier Andreas Mikkelsen.

Norges store rallystjerne og hans kartleser Anders Jæger har dermed fått en drømmestart for Hyundai Motorsport. Allerede på den tredje fartsetappen tok han sin første fartsetappeseier for teamet, og overtok da også ledelsen i Rally Spania. Etter de tre avsluttende etappene fredag kan han altså gå til seng i visshet om at han har vært raskest på åpningsdagen.

 

– Vi startet dagen litt forsiktig for å bli trygg på bilen. Noen småjusteringer på bilen  gjorde at vi kunne skru opp tempoet et lite hakk, og bilen er veldig stabil og byr ikke på noen overraskelserDet er ganske utrolig å ledet ledet i mitt første løp for Hyundai Motorsport, og det er ingen tvil om at jeg tar kvelden med et smil om munnen, sier Andreas, som innrømmer at han hadde en liten fordel av startposisjonen på de tre første etappene.

 

– Men på den andre gjennomkjøringen var forholdene mer like, og derfor var det godt å kunne forsvare ledelsen jeg hadde inn til service, slår han fast.

Mens fredagens etapper gikk på grus, er det asfalt som venter førerne i morgen og søndag. 28-åringen legger ikke skjul på at han er litt spent på fortsettelsen.

 

– Nå skal teamet gjøre om hele bilen, og jeg kjenner den ikke like godt på asfalt. Jeg håper bare jeg finner den gode følelsen så raskt som mulig, slik at jeg fortsatt kan være med å kjempe i toppen, sier Andreas, som tok sin første seier i VM i nettopp Rally Spania for to år siden.

 

Resultater etter første dag

  1. A. Mikkelsen/A. Jæger, Hyundai i20 Coupe WRC 1:11:56.3
  2. S. Ogier/ J. Ingrassia, Ford Fiesta WRC+1.4
  3. K. Meeke/P. Nagle, Citroën C3 WRC+3.0
  4. O. Tänak/M. Järveoja, Ford Fiesta WRC+6.3
  5. M. Østberg/T. Eriksen, Ford Fiesta WRC+7.1
  6. D. Sordo/M. Martí, Hyundai i20 Coupe WRC+10.8
  7. T. Neuville/N. Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC+12.8
  8. J. Hänninen/K. Lindström, Toyota Yaris WRC+33.6
  9. S. Lefebvre/G. Moreau, Citroën C3 WRC+1:02.2
  10. E. Lappi/J. Ferm, Toyota Yaris WRC+1:05.5

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt