Asker og Bærum Motorsport føreren Sindre Furuseth med sin svenske kartleser Jim Hjerpe kjørte denne helgen deres andre NM-runde for året, og vant igjen.

 

Rally Hedemarken med base i Hamar start lørdag morgen med våte og kalde veier. Sindre insisterte på å starte de første etappene på medium dekk (Pirelli K6) , men kunne i etterkant konstatere at det muligens var feil dekkvalg.

 

«Det var helt vanvittig glatt. Under akselerasjon og i gjennom svingene var det litt bedre, men under bremsing var det helt håpløst. Jeg kunne ikke røre bremsepedalen før hjulene låste seg.» sa Sindre.

 

 

Til tross for dette hadde Sindre og Jim en ledelse på 6 sekunder etter de 4 første etappene. De bestemte seg for å sette på «soft»-dekk til andregangs gjennomkjøring av de samme etappene. «Det var mye bedre på den første etappen etter service, men DMACK’ene er mindre og smalere og det passet ikke i det hele tatt når veiene ble raskere og mer hardpakket.

 

Vi er alikevel fornøyd med kjøringen så all ære til Frøslid og Stensbøl som har tatt innpå oss i løpet av disse etappene.» Temperaturen i lufta økte utover dagen og når det kun gjensto to publikumsetapper og en ordentlig etappe var dekkvalget ganske enkelt, tilbake på Pirelli K6. «Nå tok jeg skikkelig i. Nå visste jeg at dekkvalget stemte, så det var bare å la det stå til og se hva det holdt til. Det er deilig å avslutte rallyet med en veldig bra etappetid og en skikkelig godfølelse» sier Sindre fornøyd etter mål.

 

Jim legger til: «SS3/7 Rokosjøen er ganske noe av det råeste jeg har vært med på som kartleser. Rally Hedemarken har vært utfordrende med vanskelig forhold og i tillegg etapper som skiller seg ut på hver sin måte. Det gjør det krevende for en kartleser også. En morsom opplevelse!»

 

«Takk til Jacob Madsen med team som lånte oss midtkonsollen fra sin Opel Adam R2 da vår kortsluttet på test forrige helg.» legger Sindre til.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt